TAŞPINAR´IN 16. SAYISI ÇIKTI   
 
          Afyonkarahisar tarihine ışık tutan Taşpınar Dergisi'nin 16. sayısı okuyucularıyla buluştu. 1932 yılından 1950 yılına kadar  aralıksız olarak 161 sayı çıktıktan sonra çeşitli aralıklarla yayımlanan Taşpınar Dergisi'nin yeni sayıları okuyucusuyla buluşmaya devam ediyor.
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dönemiyle yayın hayatına yeniden devam eden Taşpınar Dergisi'nin 16. sayısı da Afyonkarahisar tarihine adeta ışık tutuyor. Geçmişte uzun yıllar Afyonkarahisar'ın kültürünü, tarihini halka aktarmada önemli bir görev üstlenen Taşpınar Dergisi yeni sayısında da birçok tarihi konuyu okuyucularının beğenisine sundu.
 
         Kapağında, özellikle eğitim alanında Afyonkarahisar'a büyük katkılar sağlayan iş adamı merhum Hüseyin Sümer'e yer verilen Taşpınar Dergisinin 16. sayısında, son iki sayıda birinci ve ikinci bölümü yayımlanan "Türk sinemasında Afyonkarahisar' konulu araştırma yazının üçüncü ve son bölümü yer alıyor.
 
                Dergide ayrıca, Abdülkadir Kalenderoğlu'nun kaleme aldığı Afyonkarahisarlı Bir Osmanlı Sadrazamı Ahmet Cevat Paşa, Ahmet İlaslı röportajı, Gazilerden Hatıralar- Babam Hasan Hüseyin Ergüç'ün anıları, Hüseyin Sümer'in seyahat notları, Afyonkarahisar gezekleri (2), Süleyman Şah Türbesi, Dr. Halûk Nûrbaki'den hatıralar, Eski Simalar-Nedim Helvacıoğlu, Bir esnaf hikayesi- Kokucu Hacı Ali, Tarihe Tanık Yapılar, Karahisar-i Sahip Sancağında ayanlık ve ünlü ayanlardan Turunçoğulları, Bolvadin Şeriyye Sicillerinin Tanıtımı ve Fihristi, İşgal yıllarına dair bir öykü, Aynayı Hatla Buluşturan Usta Ömer Kureş, Afyonkarahisar merkezde kadın giyimi, Geçmiş Zaman- Keçeciler Çarşısında... gibi önemli konular bulunuyor.
 
ŞEHRE, GEÇMİŞİNE DAİR YENİ KONULARLA MERHABA...
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, derginin sunuş yazısında okuyucularına şöyle seslendi;
 
"Afyonkarahisar’ın kültür dergisi Taşpınar 16. sayısı ile yine geçmişimizle bizleri buluşturuyor. Her biri önemli bir araştırma konusu olan yazılarımız, yazarlarının fikrinde, elinde şekillendikten sonra sizlere sunuluyor. Samimi bir hizmet olarak üstlendiğimiz bu periyodik yayın kısa zamanda çok beğenildi. Çıkacak sayıyı pek çok okurumuz sabırla bekliyor. Her sayıda almış olduğumuz olumlu tepkiler bizleri memnun ediyor, yol gösteriyor.
 
Taşpınar’ın içeriğindeki yazılar kadar görselleri de büyük önem taşıyor. Her konuya dair arşiv malzemeleri gerek fotoğraf, gerek gazete küpürü ya da bir belge yazıyı tamamlayacak önemli bir unsur oluyor ve bunlar çoğu zaman yazının okunmasına da büyük katkı sağlıyor.
 
 Afyonkarahisar Belediyesi olarak yine birçok kültürel faaliyet gerçekleştirdik. İlimizin kültürü ve tarihi özelliklerine dair eserleri yayımlama konusunda kendimizi görevli hissediyoruz. Belediye kültür yayınları olarak basımını yaptığımız pek çok eser bu şehre olan hizmet aşkımızın bir başka göstergesidir. Kültürel altyapının temelini böylece sağlamlaştırıyoruz.
 
Dergiye emeği geçen herkese teşekkür ediyor, okurlarımıza saygılar sunuyorum.
 
Afyonkarahisar’ın tarihine, kültürüne bir katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bizlere."
 
Editör: Haber Merkezi