ŞEHİDİMİZ DUALARLA UĞURLANDI


Afyonkarahisar bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. Bingöl'de mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye, Afyon'da binlerce kişinin katıldıığ cenaze namazı ve cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

BİNGÖL ŞEHİDİ AFYONKARAHİSAR’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

TEK BİR SLOGAN ATILMADI, CEMAAT VAKUR DURUŞUNU BOZMADI

İmaret Camiinin almadığı büyük kalabalık, vakur bir şekilde şehidini uğurladı. Cami avlusunda ve cami çevresinde bir tek slogan atılmadı, sadece tekbir ve salavatlar getirildi. Şehidin naaşı, tekbirler ve salavatlar eşliğinde, halkın omzunda İmaret Camiinden Anıtpark'a kadar taşındı.

BİNGÖL ŞEHİDİ AFYONKARAHİSAR’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİDİMİZİ ONBİNLER UĞURLADI, ŞEHİRDE BÜYÜK BİR VAKUR HAKİMDİ

Bingöl’de meydana gelen mayın patlamasında şehit olan  memleketi Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Aile üyelerinin ayakta durmak zorluk çektiği cenaze törenine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

BİNGÖL ŞEHİDİ AFYONKARAHİSAR’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

AİLE ÜYELERİ ZORLUKLA AYAKTA DURDU

Bingöl şehidi Kerim Üye’nin kent merkezindeki Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camiinde gerçekleştirilen cenaze töreninde aile üyeleri güçlükle ayakta dururken, anne Fatma, baba Süleyman ve eşi Seher Üye, bayan askerlerin ve yakınlarının kollarında cenaze törenini takip edebildiler.

AFYONKARAHİSAR TAM KADRO ORADAYDI

Gerçekleştirilen cenaze törenine şehit ailesi ve yakınlarının yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Mehmet Parsak, daire ve kurum müdürleri ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

BİNGÖL ŞEHİDİ AFYONKARAHİSAR’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MESAJI OKUNDU

Şehit Üye silah arkadaşları ve cemaatin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı
Cenaze töreninde ailenin yanına gelen Bakan Eroğlu, şehidin baba ve erkek kardeşine sarılarak başsağlığı dilerken, anne ve şehit eşine de başsağlığı dileklerini ileterek teselli etmeye çalıştı.
Şehidin cenaze namazını Afyonkarahisar İl Müftüsü Burhan İşleyen kıldırırken, şehidin cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Üye için gönderdiği başsağlığı mesajı okundu.

AİLE ÜYELERİ ŞEHİDİN YANINDAN AYRILMADI

Şehit Üye’nin naaşı kılınan cenaze namazının ardından bir süre silah arkadaşlarının, daha sonra ise cemaatin omuzlarında tekbir sesleri arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin aile üyeleri evlatlarını bir an bile olsun yalnız bırakmazken, tören mangasının ardından yürüdüler.

ŞEHİDİMİZİN NAAŞI ASRİ MEZARLIK'A TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Kerim Üye’nin cenazesi, gerçekleştirilen tören sonrası Afyonkarahisar Belediyesi Asri Mezarlığındaki Hava Şehitliğinde toprağa verildi.

BİNGÖL ŞEHİDİ AFYONKARAHİSAR’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİR, TARİHİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞADI

Afyonkarahisar, şehidini uğurlarken şehirde vakur, ciddi ve dik bir duruş sergiledi. Cami avlusunda ve çevresinde ne bir slogan atıldı, ne bir alkış yapıldı, ne de vakur duruştan taviz verildi. Şehidin naaşı, binlerce kişinin omzunda İmaret'ten Anıtpark'a taşınırken şehirdeki sessizlik, şehidin naaşının ilerlemesiyle yerini tekbirlere, salavatlara bıraktı.

Editör: Haber Merkezi