SANİMDER, İHL ÖĞRENCİLERİNE DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılının sona ermesi münasebetiyle Sandıklı Anadolu İmam-Hatip Lisesi bahçesinde mezuniyet ve ödül töreni düzenlendi. Sınıflarda karneler dağıtıldıktan sonra öğrencilerimiz okul bahçesine geçti. Takdir belgesi alan öğrenciler ve kendi sınıfında başarı ortalamasına göre ilk üçe giren öğrenciler belge ve ödüllerini öğretmenlerinin elinden teslim almanın mutluluk ve heyecanını yaşadılar.
Törenin açılış konuşmasını yapan Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Osman GÖNÜLSEVEN: “İmam-hatip öğrencileri çok okumalı; her hareketiyle ve her sözüyle topluma yön verebilecek lider yapıda kişiler olmalıdır. Gerçek manada “İmam-hatipli” olmak için ciddî ruh ve şuur kazanmalıyız. Dünyadaki kan ve gözyaşını dindirmek için çok düşünmeli; çok çalışmalı, kendimizi her yönden yetiştirmeliyiz. Yaz tatilinin güzel değerlendirmeliyiz. Yaz tatilimizi cep telefonu, tablet veya TV gibi zaman israfı sayılabilecek meşguliyetlere kurban edip gözümüzü, zihnimizi ve gönlümüzü bozmamalıyız. Başarıyla bitirdiğimiz bu eğitim-öğretim yılı için bütün idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hepinize şimdiden iyi tatiller dilerim.” dedi.
Törende konuşan SANİMDER (Sandıklı İmam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği) Başkanı Ramazan AYYILDIZ: “Derneğimizin yönetim kurulu olarak 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılının sonunda kendi sınıfında sınıf birincisi olanlara 100 TL., sınıf ikincisi olanlara 75 TL., sınıf üçüncüsü olanlara 50 TL. para ödülü verilmesini kararlaştırmıştık. Derneğimiz üç yıldan beri Sandıklı Anadolu İmam-Hatip Lisesinden mezun olup üniversitede okuyan öğrencilerimize burs vermektedir. Bu yıl da imam-hatip lisesi öğrencilerinin eğitimde motive etmek için bu ödüllendirmeyi yapmıştır. Bu projemizde bizden desteklerini esirgemeyen Sandıklı’mızın hayırseverlerine; öğrencilerimizin en güzel şekilde yetişmesi için hiçbir fedâkârlıktan kaçınmayan idareci ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunarım. Derneğimiz gelecek yıllarda da eğitim ve kültür alanında çeşitli etkinlikler düzenleyerek sizlere destek olmaya devam edecektir.” dedi
Bu yılki 12. sınıf mezunlarından liseyi birincilikle bitiren Emine CAN ve Satı AY, mezunlar adına birer veda konuşması yaptılar. Sonra mezuniyet kütüğüne birer plaket çaktılar. Okul Müdürü Osman GÖNÜLSEVEN, bu iki öğrencimize plâket ve hediye verdi. Program, öğrencilere ve misafirlere etli pilav ikramı ile sona erdi. Çiçeği burnunda mezunlar, öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla bol bol fotoğraf çektirerek bu günü güzel bir hatıra olarak kaydetmeye çalıştı. Öğrencilerin vedalaşmaları sırasında duygulu anlar yaşandı.
Editör: Haber Merkezi