Sandıklı’ya Yeni Gelen Öğrencilere Oryantasyon

Sandıklı Meslek Yüksekokulu Ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yeni Gelen Öğrencilerine Oryantasyon Programı Düzenledi.

Programa Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.Mustafa Fişne katılmadı. Fişne’ye tepki gösteren vatandaşlar “Sandıklı için çok önem taşıyan bir programa katılmayan okul müdürü Fişne Hocayı ilçemize yararlı olmaya davet ediyoruz. İlçe protokolü programa katılır, Park termal Otel sponsorluğa ortak oluyorsa müdürün ilgisiz kalması düşünülemez. Sayın Rektörümüzden konuyla ilgilenmesini ve Sandıklı’ya yararlı olacak görevine sadık bir müdürün atanmasını talep ediyoruz.”dedi.

Sandıklı Meslek Yüksekokulu ve Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından, 2019-2020 eğitim öğretim yılında üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere Sandıklı Park Termal Otel’de oryantasyon programı düzenlendi. Programa Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Esra Tekel, Sandıklı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Kaşdaş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Ender Aydoğmuş, Sandıklı Kent Konseyi Başkanı Hasan Hüseyin Baykal, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Program kapsamında Sandıklı Belediyesi tarafından Sandıklı’nın tarihi ve kültürel yerleri olan Kent Meydanı, oyuncak müzesi, konaklar, bedesten çarşısı, kültür evi ve Yunus Emre gezisiyle başlayan program, Sandıklı Park Termal Otel’de “Hoş geldiniz Sucuk Barbeküsü” nün ardından oryantasyon eğitimi ile devam etti.

Programın açış konuşmasını yapan Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, bugün üniversitenin oryantasyon eğitiminin dışında yeni bir akademik yılın daha başlangıcını kutladığını belirterek, tüm başlangıçlar gibi bunun da yeni bir merak yeni bir umut, heves ve coşku demek olduğunu söyledi. Akademisyenlere seslenen Gürpınar, önlerinde uzun bir yol olduğunu, bir adımla bu yolu tüketmenin mümkün olmadığını ama hedeflere varabilenlerin yalnızca yürüyenler olabileceğini söyleyerek, hep birlikte doğru yolda yürüyeceklerini böylelikle bilim ve insanlığı kucaklaştıracaklarını ifade etti.

Gürpınar, öğrencilere iyi bir insan olmalarını, memleketine ve milletine faydalı birer birey olarak hayatlarını devam ettirmeleri gerektiğini belirterek, hayallerinin büyük, adımlarının realist olmasını söyledi. Gürpınar Şöyle devam etti: “ Sizlere sunulan imkanların kıymetini bilerek karşınıza çıkan engelleri aşacağınıza, çok çalışarak hedeflerinize ulaşacağınıza ve kendiniz aydınlanırken etrafınızı da aydınlatacağınıza inancım tamdır. Diye konuştu. Sandıklı’nın Afyonkarahisar ilinin sanayi, turizm ve gelişmişlik açısından büyük bir ilçesi olduğunu kaydeden Gürpınar, öğrencilere bu mutlu, huzurlu ilçede bulunmanın tadını çıkarmalarını söyledi.

Gürpınar, Sandıklı’ya katmış olduğu değerler ve kapılarını üniversiteye her daim açtıkları bir başkan gibi değil abi gibi davrandığı için Sandıklı Belediye Başkanı’na, kamu sektörü ve üniversite dayanışmasının en güzel örneğini sunan Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop’a, Turizm konusunda vizyoner bakış açısıyla her zaman destek veren Park Termal Otel Genel Müdürü Ahmet Yılmaz Yavuz’a teşekkür ederek, yeni öğrencilere başarılar diledi.

Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Esra Tekel yaptığı konuşmada 2017-2018 öğretim yılında 40 öğrenciyle eğitime başladıkları bugün 250’ye yakın bir öğrenci kapasitesine ulaştıklarını ifade etti. Yeni programlar için gerekli çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Tekel, oryantasyon programı ile öğrencilerin hem Sandıklı Tanıma fırsatı bulduklarını hem de okulun genel işleyişi hakkında bilgiye sahip olacaklarını belirtti. Tekel, desteklerinden dolayı Sandıklı Kaymakamlığına Sandıklı Belediyesine ve Sandıklı Park Termal Otele teşekkür ederek, öğrencilere yeni dönemlerinde başarılar diledi.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ise konuşmasında üniversite öğrencilerinin her zaman arkalarında olduklarını, belediye ve kaymakamlık olarak ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını ifade etti. Çöl, kendisinin de bir eğitimci olduğunu ifade ederek, öğrencilerin sıkıntılarını en aza indirmek, onlara rahat edecekleri imkanları sağlamak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Programda konuşan Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop , “Birlikte yaşayacağımız bu güzel kent bir yaren kenti. Yaren demek arkadaş demek dost demek hoş sohbet demek. Burada kendinizi evinizde gibi hissedeceğinizden şüphe duymuyorum. İnanıyorum ki zamanla hepiniz bu şirin ilçeyi seveceksiniz. Sizlerin bizim gönül elçimiz olmanız bizi mutlu edecektir.” Diye konuştu. Gençlere seslenen Tortop, her bilinmeyenin insanlarda bir ürkeklik ve korku duygusu yaşatacağını belirterek, öğrenciler yaşadıkları çevre hakkında bilgi sahibi olmaları halinde sorunlarla kolaylıkla başa çıkabileceklerini söyledi. Tortop, sözlerine şöyle devam etti: “ Buradaki başarınızın sürekliliği için sizlerin okul ve çevrenizi, hocalarınızı iyi tanımanız, okulun rutin işleyişi hakkında bilgi sahibi olmanız çok önemli. Artık sizler de bizim misafirimizsiniz. İlçemiz asayiş açısında çok sıkıntılı bir yer değil. Buna rağmen herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığınızda ben, sayın başkan ve hocalarınız ile irtibata geçebilirsiniz. Kapılarımız size her daim ardına kadar açık olacaktır” dedi.

Program İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Ender Aydoğmuş, Sandıklı Kent Konseyi Başkanı Hasan Hüseyin Baykal’ın sunumlarının ardından öğretim elemanlarınca verilen oryantasyon eğitimiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi