Sandıklı’ya 23 Milyonluk dev bir yatırım daha

Akin ve Bekteş Göletlerinden alınacak toplam 18.000 m3 ham suyun, havalandırma, ozonlama, hızlı ve yavaş karıştırma, durultma, ve filtrasyon ünitelerinden geçirilerek 07/03/2013 tarih ve 28580 sayılı Resmi Gazetede yer alan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” esaslarına uygun bir şekilde arıtma tesisi inşa edilmesi, hakkında ki ihale süreci sona erdi.

Sandıklı ilçemiz başta olmak üzere; Selçik, Dutağaç, Akin, Bekteş, Kargın Belde ve köylerine içme suyu sağlanacak projenin ihale sürecinin tamamlanmasından sonra bir açıklama yapan DSİ 18. Bölge Müdürlüğü; “"Afyonkarahisar-Sandıklı İçmesuyu Arıtma Tesisi" ihalesi Bölge Müdürlüğümüz İçmesuyu ve Atıksu Şube Müdürlüğü’nce yapıldı. "Afyonkarahisar-Sandıklı İçmesuyu Arıtma Tesisi" ile Akin ve Bekteş Göletlerinden alınacak toplam 18 000 m³/gün ham su 07.03.2013 tarih ve 28580 sayılı Resmi Gazetede yer alan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” esaslarına uygun olarak arıtılarak Sandıklı İlçesi’ne memba kalitesinde içme ve kullanma suyu sağlanacaktır. Ülkemize hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Mustafa Çöl; “Bu şehrin sularından memba suyu akacak diye başladığımız, vatandaşlarımızın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak, 23 Trilyon liralık dev yatırımlı projenin artık son aşamasına geldik. Faaliyete girecek olan arıtma tesisi ile Sandıklı ilçemizle beraber Selçik, Dutağaç, Akin, Bekteş, Kargın Belde ve köylerimizde bu hizmetten faydalanacaklardır. Ben bu süreçte bizleri hep destekleyen; Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, 18. DSİ Bölge Müdürlüğümüze ilçem ve şahsım adına teşekkürü bir borç biliyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi