Sandıklı’nın Gururu Yılmaz Akçil

Danıştay 10.Dairesinin Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması için verdiği tarihi karar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi imzasıyla dünya gündemi bir anda değişti.

ABD'den Rusya'ya, Yunanistan'dan Filistin'e kadar her yerde yankı bulan Ayasofya kararı dünya basınında manşetlerde yer aldı.

Müslümanlar için İstanbul'un fethiyle birlikte çok büyük manevi önemi olan Ayasofya’nın tekrar camiye dönüştürülmesine karar veren Danıştay’ın 10.Daire Başkanı Yılmaz Akçil’in Sandıklılı olması Sandıklı halkını son derece gururlandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’un ikinci Fatihi olarak anılacağı, Ayasofya'nın tekrar camiye dönüştürülmesi kararına daire başkanı olarak imza atan Yılmaz Akçil’i; Sandıklı sevdalısı olmasıyla, hak ve hukuktan yana hareket etmesiyle büyük saygı, sevgi duyduklarını belirten hemşehrileri Akçil’den onur ve gurur duyduklarını ifade ettiler.

Ayasofya'nın camiden müzeye çevrilmesinin Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden doğan yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli reformlarından biri olduğunu belirten Sandıklı halkı Danıştay kararını sevinçle karşıladıklarını aktardılar.

Ayasofya kararını eleştiren yabancılar karşı sert tepki gösteren Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ”Dünya İspanya'da katedrale dönüştürülen Kurtuba Mescidi’nin ibadete açılma ihtimalini tartışabilir mi? Danıştay’ı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bu tarihi kararlarından dolayı tebrik ediyorum. Dünyanın farklı yerlerinde Müslümanlar ataları Fatih Sultan Mehmed'in cami olarak ibadete açtığı Ayasofya'nın aslına dönmesinden dolayı sevinçlerini paylaşıyorlar. Ayasofya'nın minarelerinden 80 yıl aranın ardından yükselecek ezan seslerini hayal ediyoruz. Danıştay Daire Başkanımız Yılmaz Akçil Beyden Allah razı Olsun."dedi.

Yılmaz Akçil’in biyografisi

16.08.1968 tarihinde Afyon Sandıklı’da doğmuştur. Isparta Gönen Öğretmen Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olmuştur. Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında “Türk İdari Yargısında Yürütmenin Durdurulması” başlıklı tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Sivas ve Mersin Vergi Mahkemesi Üyeliği, Erzurum İdare Mahkemesi Üyeliği ve Erzurum İdare Mahkemesi Başkanlığı, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 25.02.2011 tarihinde Danıştay Üyeliğine seçilen, 27.02.2014-09.07.2018 tarihleri arasında Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı görevini yürüten ve 17.12.2018 tarihinde Danıştay Onuncu Daire Başkanlığına seçilen AKÇİL, evli ve dört çocukludur.

Editör: Haber Merkezi