Sandıklılı Kadınlar Ankara’da Ayakta Alkışlandı

Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği üyeleri, “Sandıklı Kültüründen Seçmeler” adlı tiyatro oyunuyla Ankara’da sahne aldı.

İçişleri Bakanlığı destekli “Perde Güçlü Kadınlar İçin Açılıyor” projesi kapsamında hazırlanan “Sandıklı Kültüründen Seçmeler” adlı tiyatro oyunu, Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Projeye Sandıklı Kaymakamlığı ve Sandıklı Belediyesi de destek verdi. Oyun, Ankara’da Yenimahalle Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla sahnelendi.

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve çok sayıda davetlinin katıldığı oyunda, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki yöresel kültürel değerleri, komedi unsurları ve tiyatro diliyle seyirciye aktarıldı. Seyirciler tarafından çok beğenilen oyun, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Proje eğitmenliğini Tiyatro Yönetmeni Seyhun Sertan’ın üstlendiği oyunda Ayşe Aycan, Ayşin Erkalan, Büşra Kalçin, Dilek Kalçin, Fadime Yanmaz, Fulya Bolcal, Hacer Sümer, Hatice Poyraz, Kadriye Yaman, Nazik Çavuş, Neşe Erdem, Nursel Kalçin, Raziye Aktürk, Raziye Karadaş, Sıla Onuk ve Zehra Öztürk görev aldı.

Dernek Başkanı Fulya Bolcal, yaptığı açıklamada, üyelerinin tiyatroyu çok sevdiğini ve öğrenmek için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti. İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Perde Güçlü Kadınlar için Açılıyor” projesi sayesinde artık sahnede olduklarını aktaran Bolcal, şunları kaydetti:

“Sandıklı Kültüründen Seçmeler” adlı oyunumuzu 13 Kasım’da Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde oynadık. Ayakta alkışlanan, çok beğenilen oyunumuzu, 27 Kasım’da da Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi Yıldız Kenter salonunda yine kahkahalarla ve bol alkışla bize eşlik eden seyircilerimize sunduk. Perde güçlü kadınlar için açıldı. Oyunlarımızı dedelerimizden, ninelerimizden dinleyip kaleme aldık. Kültürel mirasımıza sahip çıkmakla kalmayıp, geçmişten geleceğe uzattığımız bu köprü ile gençlerimize birer umut ışığı; yaşlılarımıza da hoş bir sada bıraktık. Bize bu yolda destek veren Sandıklı Kaymakamlığı’na, Sandıklı Belediyesi’ne, Yenimahalle Belediyesi’ne, Tepebaşı Belediyesi’ne, Eğitmenimiz Sayın Seyhun Sertan’a ve alkışlarıyla bize güç veren seyircilerimize, ekibimizde görev alan üyelerimizin fedakar ailelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.”

Tiyatro Eğitmeni ve Yönetmen Seyhun Sertan da, Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği’nin değerli çalışmalar yaptığını belirterek; “Geleceğimizi geçmişten aldığımız mirasla inşa ediyoruz. Dernek üyeleri, geçmişten beslendiği kültürü tiyatro diliyle seyirciye aktararak geçmişle gelecek arasında bir köprü kuruyor. Bunu yaparken, hem güldürmeyi hem de düşündürmeyi ihmal etmiyor. Görev alan kadınlarımızın hepsi de bin bir zorluğa rağmen tüm çalışmalara koşa koşa geldiler. Kendilerini ve onlarla birlikte aynı heyecanı paylaşarak destek veren değerli ailelerini kutluyorum. Son olarak ‘Kadın Varsa Hayat Var’ demek istiyorum” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi