Sandıklı’lı işadamının Hukuk zaferi

Antalya’da yaşayan Sandıklı’lı işadamı Murat Cem Turan 8 Eylül 2015 tarihinde Antalya’da yayınlanan yerel bir gazetede yazdığı köşe yazısında, “HDP, PKK’nın siyasi koludur, bunu Türk kanı taşıyan herkes böyle bilmelidir. Şehitlerimizin katili Selahattin Demirtaş’tır, HDP’ lilerdir, HDP’ye oy verenlerdir'' İfadelerini kullandığı için hakkında açılan davadan beraat etti..

Afyonkarahisar’da ve Antalya’da işyerleri bulunan hayırsever işadamı Murat Cem Turan yıllardır amatörce basın yayın kuruluşlarında zaman zaman köşe yazıları yazmakta. Antalya’da yayınlanan yerel bir gazetede “Bu savaş Tayyip Erdoğan’ın değil, Türk Milletinin Savaşıdır” başlığı ile yayınlanan köşe yazısından dolayı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma neticesinde Murat Cem Turan hakkında, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alanen Tahrik Etme” suçlaması ile kamu davası açılmıştı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

Mahkeme heyeti kararında, “Kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlikenin ortaya çıktığına dair herhangi bir tespitin bulunmadığı, yazı içeriğinin ülkenin kamu düzeni ve kamu güvenliğini bozabilecek mahiyette bulunmadığı, sanığın kin ve düşmanlığa tahrik edici, toplum kesimini tahrike maruz kaldığı iddia edilen toplum kesimi üzerinde fiil hareketlere geçeceği hususunda korku ve endişe meydana getirdiğine yönelik bir tespitin tahrikin mağduru bulunmadığı yine yazı içeriğinin halkı birbirine karşı düşmanlığa veya kin beslemeye etkili ve inandırıcı bir çağrıyı kapsamadığı gibi yazı içeriğinin yöneldiği kişide suç işlemelerini isteyici sağlayıcı bir özelliği bulunmadığından sanığın beraatine karar verilmesi gerekmiştir” denildi.

YARGITAY ONADI

Mahkemenin Murat Cem Turan hakkında vermiş olduğu beraat karar Yargıtay tarafından onandı. Bu karar ile aklanan hemşerimiz Murat Cem Turan tek başına HDP ve PKK’ya karşı vermiş olduğu mücadeleyi kazanmış oldu.

AVUKAT TUTUKLANDI

Antalya 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya HDP adına katılan Av. Hakan Evcan’ın Antalya Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan FETÖ/PYD soruşturması kapsamında 25 Avukatla birlikte göz altına alındığı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi