Sandıklılı işadamı Ahmet Yaşar vefat etti

Sandıklılı duayen işadamı Av.Ahmet Yaşar dün akşam ikamet ettiği Bursa’da hayata gözlerini yumdu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın abisi olan hayırsever işadamı Ahmet Yaşar’ın cenazesi Çarşamba Günü İkindi namazı sonrası Sandıklı’da toprağa verileceği öğrenildi.

Ahmet Yaşar’ın kaybı büyük üzüntü yarattı.

Afyon Zafer ailesi olarak merhum Ahmet Yaşar’a Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar temenni ederiz.

İşadamı, Prestige Mensucat yönetim kurulu başkanı

1944 yılında Afyon’un Sandıklı ilçesinde doğdu. Sandıklı'da lise olmadığı için mecburen Afyon Lisesi’ne yazıldı. Hakim olmak istediği için 1963 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'ne kayıt oldu. Okulla birlikte iş hayatına da atıldı. O dönemde Milangaz'ın Yeni Mahalle Bayiliği'ni aldı.

Ankara Adliyesi'nde avukatlık stajına başladı. Ancak avukatlık stajı süresince genel olarak yaşadıkları kendisini bu meslekten soğuttu…

Yıllarca Milangaz Bayiliği yapması nedeniyle ticari tecrübesi artmıştı. Derken Arçelik Bayisi oldu, aynı zamanda mobilyacılık da yapmaya başladı.

1973 yılında Altın Mekik’in Ankara Bayiliği’ni de aldı.

1981 yılında, “Epengle” ile pazarlama konusunda anlaşmazlığa düştü. Firma, kendi toptan satış mağazasını açtı.

1984 yılında Bursa’ya geldi. Bursa jakarlı, saten fantazi kumaşları o yıllarda sadece Ankara-Kızılay'da ve İstanbul-Harbiye'de satılırdı. Bu kumaşları mağazasına koymaya başladı. İmalatçıları bu tür kumaşlara yönlendirdi.

Şu an itibariyle, 44 Dornier makinesi var. İplik üretimi hariç her şeyi kendileri yapıyor.

1988 tarihinde turizm sektörüne girdi ve 1990 yılında “Hotel Belinda”yı açtı. 1995 yılında ise ikinci oteli olan “Clup Belinda”yı hizmete soktu. 1997’den itibaren Avrupa’nın en büyük tur operatörü olan “TUI” firmasıyla çalışmaya başladı, çeşitli ortaklıklar gerçekleştirdi.

2002 yılında “Felicia Village”ın inşaatına başladı. 2003’te TUI oteller zincirine, “Iber Hotel” ve “Sera Place” da dahil edildi. 2003 yılında TUI firması ile bir anlaşma daha yaparak, Antalya-Manavgat'ta bin 200 yataklı “Iber Hotel Palm Garden” inşaatına başladı,

Sadece turizm sektöründeki cirosu 1 milyar 469 milyon Euro olan Alman TUI firması ile yüzde 50- 50 olmak üzere ilk kez bir Türk ortaklığı başlattı. TUI Grubu'nun genel cirosu ise 20 milyar Euro.

Sandıklı’da 80 bin metrekare sera inşa ederek istihdam yaratan Ahmet Yaşar’ın, Sandıklı’da birçok hayır işi yaptığı biliniyor.

Editör: Haber Merkezi