SANDIKLILI ESNAF: “BANA 2 İNEK SATTI, 5 İNEK PARASI ALDI..”

Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar kredi kooperatifi başkan ve personeliyle ilgili vahim iddialar devam ediyor.

Alınan krediye bilmeden kefil edilen 87 yaşındaki nineyi, akli melekesinin yerinde olup olmadığına dair rapor dahi alınmadan borç belgesini imzalatmak üzere kooperatif istihbarat memuru Halil Öznemli tarafından taksiyle kooperatife götürüldüğü ve“hapse girersin” diye korkutularak imzasının alındığı iddia  edildi.

Mağdur olduğunu iddia eden H.H.’nin şikayet dilekçesi aynen şöyle:

Benim hanımım E.H nakliyecilik esnafı altında sandıklı esnaf kredi kefalet kooperatifinden kredi kullandı. işlerimizin kesat gitmesinden dolayı ödemelerimiz aksadı.

Bu sırada kooperatif başkanı Mevlüt Özçınar bana iki tane ineği yüksek fiyata sattı ve benim adıma yani H. H. adına, hanımımın üzerinde kayıtlı bulunan kamyonu kiralama usulü ile kredi verdi, kendi alacağını aldı, kalan parayı borcunuza yatırdık dediler. Benim elime bankada para geçmedi bankaya da gitmedim.

Bu krediye kefillerden birisi annem S.P. idi. Bu krediyi de gecikmeli yatırmaya başladık bu sırada istihbarat memuru Halil Öznemli evimize gelerek 87 yaşındaki annem S.P.’yi taksiyle götürerek annemin bilgisi dışında borç taahhüt imzası attırıyor. Bizim bu olaydan sonradan haberimiz oldu anneme bu imzayı atmazsan hapse gireceksin diye kandırıyorlar.

 Annem maaşı kesilince ben hasta bir kadınım, benim maaşım kesilirse ben ne yiyeceğim diye evimizde huzursuzluk başladı. Bizim bu olayda niyetimiz borcumuzu ödememek değil. Şikayetimiz 87 yaşındaki kadına doktor kontrolü olmadan saklıca ve kandırılarak imza attırılmasıdır.

Ben başkandän inek almasaydım bu krediyi alamayacaktım bu yolu bana onlar gösterdi.

Beni ve ben gibi birçok kişiyi yaktılar.Bu hususta çok şikayetim var.Ayrıca Başkan Mevlüt`Özçınar inek parası için benden senet aldı. Bu ayrı bir inek alışverişi idi bunun senetlerini de bankaya koydu.Bu senetleride kredi alınca kendi bankadan geri aldı. Yani bana 2 inek sattı 5 inek parası aldı…

Kooperatifi , sırf kendi ticareti için kullandı. Beni burdan Tayyip dahi alamaz. Ben burayı kendi kafama uygun adamları ortak ederek , bana karşı olanları ortaklıktan çıkararak hükümdarlığımı sürdüreceğim, elinizden ne geliyorsa bildiğinizi yapın diye bizleri tehdit etmektedir.

Bu konuda devletimizin biz mağdur insanlara yardımcı olması için duyarlılığınızı bekliyoruz.

Şikayetçi H.H.

 

Editör: Haber Merkezi