Sandıklı’dan giden 24 yardım TIR’ı Halep’e ulaştı

Sandıklı Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından beraber organize edilen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında Sandıklı İlçemizden toplanan ve ülke genelinde bir ilçenin topladığı en büyük yardım olan 24 Adet yardım tırı, Halep'teki kardeşlerimize ulaştı.

Sandıklı Hayrat Vakfı Sandıklı temsilcisi Osman Gönülseven' den alınan bilgiye göre; Suriye'de rejim ve müttefik ülkeler tarafından kuşatma altına alınan ve uzun zamandır hiçbir yardımın giremediği Halep’te yaşanan insanlık dramının, son bulması için başlatılan "Halep’te İnsanlık Ölmesin" kampanyasına gelen yardımların Halep ve İdlip kırsalındaki halka dağıtmaya başladıklarını bir kısmının da Halep'ten çıkması muhtemel aileler için İdlip'teki depolarına konulduğunu söyledi. Başta Belediye Başkanımız Mustafa Çöl olmak üzere bizlere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ettiğini belirten Osman Gönülseven, Halepli kardeşlerimizin sizlere gönül dolusu sevgi ve selamlarını getirdik." ifadelerine yer verdi.

Başkan Mustafa Çöl konu ile ilgili olarak "Halep ile Sandıklı arasında bir gönül köprüsü kurulmuştur. Türkiye'nin gündemi birkaç gün Sandıklı ilçemizden giden 24 yardım tırı olmuştur. Sandıklı halkının yardımseverliği artık bütün ülke tarafından bilinen bir gerçek haline gelmiştir. Bu bağlamda bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza, Hayrat İnsani Yardım Derneğimize, bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi