Sandıklı’da, Zabıta marketleri denetliyor

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Alışılmadık, görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkları varsa bunları hemen belediye zabıtalarına iletin." çağrısından sonra, ilçemizdeki vatandaşlarımız Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nü arayarak bu konudaki istek ve şikayetlerini ilettiler.

Zabıta Müdürlüğüne bağlı Zabıta personellerimizde en kısa sürede harekete geçerek gelen şikayetler doğrultusunda ilçemizde market, alışveriş merkezi, fırın gibi yerlerde etiket, fiyat, ruhsat, gramaj eksikliği gibi denetimlerde bulundular.

Yetkililerden alınan bilgiye göre; "Yerli üretim logolarının konulup konulmadığını kontrol ediyoruz. Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'ndeki son değişiklikle döviz kuruna bağlı olarak fiyat artışı yapılmaması gerektiği belirtilmesine rağmen bazı firmalarda fahiş fiyat artışları yaptıkları yönünde ve reyondaki ürünle kasadaki ürünün fiyatlarının tutmadığı şekilde ihbarlar geliyor. Bunlarla ilgili hem denetim yapmak hem de bilgi vermek üzere denetlemelerde bulunuyoruz.

Bize gelen bütün başvuruları, yerine giderek inceliyoruz. Eski fiyatlarla yeni fiyatları karşılaştırıyoruz. İşletmeye düzeltmeleri için bildirimde bulunuyoruz. Eğer işletme hakikaten olağanüstü fiyat artışına sebep olduysa yönetmeliğimize göre yerel bir işletme ise 5 bin, ülke genelinde faaliyet gösteren bir işletme ise 25 bin lira idari para cezası kesilmesi söz konusudur. Tespitlerimizi Ticaret Bakanlığımıza bildiriyoruz. Burada değerlendiriliyor ve takip ediliyor. Ayrıca vatandaşlarımız bu gibi problemleri gördüklerinde Sandıklı Belediyesini arayarak bizlere bilgi verebilirler." ifadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi