Sandıklı’da Yarenlik Şöleni düzenlenecek.

Sandıklı Belediyesi ile Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği (SAN-DER) tarafından 13- 16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Yarenlik Şöleni ile ilgili toplantı yapıldı. Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve SAN- DER Başkanı Ekrem Çavuş, toplantıda şölenle ilgili bilgi verdi. Türkiye'nin birçok ili ve ilçelerinde yarenlik geleneğini yaşatan grupların programda yer alacağını söyleyen SAN- DER Başkanı Ekrem Çavuş, bu etkinliğin Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydetti.
Belediye Başkanı Mustafa Çöl de farklı yörelerden, değişik kültürlerin programa katılacağını anlatırken, şölende buluşacak yarenlerin aslında bir mozaiğin farklı parçaları olduğunu kaydetti. Sandıklı'nın Türkiye çapında tanınması için etkinliği önemsediklerini vurgulayan Başkan Çöl, düzenlenecek yaren gecelerinin yanında akademisyenler ve yörelerin temsilcileri ile yapılacak panelin de önemine işaret etti.
Sandıklı Hüdai Kaplıcaları'ndaki termal bir otelde Elazığ Kürsübaşı gecesi ve Şanlıurfa Sıra gecesi ile başlayacak Yarenlik Şöleni, Akşehir Sıra Yarenler gecesi, Sandıklı Yaren gecesi ve akademisyenler ve yöre temsilcilerinin katılacağı panelle son bulacak.
 
Editör: Haber Merkezi