Sandıklı’da şeker pancarı istişare toplantısı

Sandıklı ilçesinde Doğuş Afyon Şeker Pancarı ve Sandıklı Ziraat Odası işbirliği ile Şeker Pancarı İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıda şeker pancarı ekim ve hasatında yaşanan olumsuzluklar konuşulurken yeni sezonda ekim çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Sandıklı Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Doğuş Afyon Şeker Pancarı ve Sandıklı Ziraat Odası işbirliği ile Şeker Pancarı İstişare Toplantısı düzenlendi. Bilgilendirme toplantısına Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Salman, Doğuş Afyon Şeker Fabrikası Müdürü Burak Karaaslan, Doğuş Afyon Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Aziz Doğuş Arda ve çok sayıda şeker pancarı üreticisi katıldı.

Burak Karaaslan ile Aziz Doğuş Arda, şeker pancarı ekim, üretim ve hasatında uygulanacak işlemler, gelecek yıllarda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek üreticilerin sorularını yanıtladı. Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş ve şeker pancarı üreticileri, fire uygulamasının yüksek olduğu, aynı tarladan gönderilen pancarlara farklı fire uygulandığını,Kamyonlardan boşaltma bedelinin kesilmemesi gerektiğini, üreticilerin söktükleri şeker pancarlarını boş alanlara değil de fabrikaya göndermek istediklerini, kota cezası uygulamalarının kaldırılması gerektiğini bildirdi.

Karaaslan ve Arda, şeker pancarı üretiminde üreticiye her türlü kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, gelecek yıl tarladan numune alınarak fire uygulamasını planladıklarını, bu şekilde mağduriyetlerin giderileceğini, gelecek yıl şeker pancarı sökümünde talep olduğu taktirde sökme ve yükleme makinesi temin edileceğini aktardı. İsteyen üreticilerin kendilerinin söküm yapabileceği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi