Sandıklı’da Ramazan Ayı Etkinlikleri

Sandıklı Belediyesinin dört yıldır düzenli olarak yaptığı Ramazan Etkinlikleri bu yılda hızla devam ediyor. Ramazan Ayında yapılan faaliyetler hakkında Başkan Mustafa Çöl şu açıklamalara yer verdi.

"Ramazan Ayı boyunca vatandaşlarımız ile bir arada olabilmek ve Ramazan Ayının manevi atmosferini hep birlikte yakalamak için bu yılda etkinlik ve organizasyonlarımıza hız vermiş durumdayız.

Ramazan ayı boyunca Belediye Düğün Salonunda vatandaşlarımıza İftar yemeği ikram ediyoruz. İsteyen her vatandaşımız burada iftarını gönül rahatlığı ile açabilir.

Sosyal Hizmet uygulaması kapsamında üç yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz evde bakım projesi Ramazan Ayında da devam ediyor, vatandaşlarımızın evlerine kadar sıcak yemek götürmeye devam ediyoruz.

Ramazan Ayında evleri Düğün Salonuna uzak olan, hasta olan, evinden çıkamayan iftar yemeği yiyemeyen vatandaşlarımıza mahalle muhtarlarımızın tespitleri doğrultusunda Ramazan Kolisi dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bu uygulamayı akşam saatlerinde yaparak vatandaşlarımızın evlerine kadar kolileri teslim ediyoruz.

Ramazan Ayının olmazsa olmazı Mahalle İftarlarımız bugün itibarıyla başlayacak.(Cuma) Kevser Mahallemizde başlayacak olan Mahalle İftarlarımız toplamda 11 Mahallemizde yapılacak. Vatandaşlarımızın mahallelerine kurulacak olan İftar Sofralarında hep beraber iftar açarak onlar ile güzel bir gün geçirmek temennisindeyiz.

Bunların yanında Ramazan Ayı Esnaf, Kurum ve İşyeri ziyaretlerimiz de devam ediyor. Vatandaşlarımıza Ramazan Ayında gelenek olan İftarlıklarımızı ikram ederek kendileri ile Ramazan Ayı ile ilgili sohbetler gerçekleştiriyoruz.

Sandıklı Belediyesi olarak Ramazan Ayı'nı en iyi şekilde geçirmek için elimizden gelen bütün çaba ve gayreti sarf ederek, Ramazan Bayramına mutlu, huzurlu ve beraberce girmek en büyük dileğimizdir. Ramazan ayı, sahip olduğu manevi ahenk, rahmet, bereket ve kutsal değerleri ile tüm Müslümanları daha da güçlü kılıyor Karşılıklı yardımlaşma duygusunun ön plana çıktığı, nefis muhasebesinin daha yalın ve öz bir şekilde yapıldığı bu mübarek günler, inananlar arasındaki dostluk ve sevgi bağlarını da daha güçlü hale getirmektedir.

Bu vesileyle onbir ayın sultanı Ramazan ayının tüm inananlara hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımıza saygı, selam ve sevgilerimi sunuyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi