Sandıklı’da Muhtarlara seminer verildi, encümen seçimi yapıldı

Sandıklı ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen programda mahalle ve köy muhtarlarına hizmet içi seminer verilirken, Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne de encümen seçimi yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda hizmet içi semineriyle başlayan programa Kaymakam Eflatun Can Tortop, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şükrü Ülgüner, İlçe Özel İdare Müdürü Halil Arslan, İl Genel Meclis Üyeleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Programın açılışında muhtarlara İlçe Özel İdare Müdürü Halil Arslan tarafından hizmet içi seminer verildi. Seminerde muhtarın tanım ve görevleri, kaymakamlık birimleri, resmi kurumlarla iletişim, İl Özel İdare teşkilat yapısı, İlçe Özel İdare yapılaşması, Köylere Hizmet Götürme Birliği yapısı ve çalışma usul ve esasları konularında bilgiler verildi.

Eğitim semineri sonrası yapılan seçimde Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenliğine İl Genel Meclis Üyesi Mevlüt Özaydın ve Ahmet Mahmut Saylık, Örenkaya köyü Muhtarı Halil Bayındır, Kınık köyü Muhtarı Nejdet Örenbay seçildi.

Kaymakam Eflatun Can Tortop, "Muhtarlarla köylerdeki eksiklikleri, kamu hizmetleri bakımından yapılması gerekenleri istişare ve tespit ederek bütçe olanaklarımız doğrultusunda gidermeye çalışacağız. Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın talep ve isteklerini de devletimizin ilgili kurumlarına ileteceklerdir. Beklentimiz, kanun ve mevzuat çerçevesinde görev yapmaları ve vatandaşların her birini kucaklayarak onların talep, istek ve önerilerini ilgili kurumlara taşımalarıdır. Muhtarlarımızın köyde yaşayan tüm vatandaşlarımız için huzuru sağlama ve hizmet üretme gayreti ve bilincinde olmaları gerekiyor. Koordineli bir biçimde daha güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi