Sandıklı’da mahalle iftarları başladı

Sandıklı Belediyemiz tarafından geçen sene Ramazan ayında ilk defa gerçekleştirilen ve vatandaşlarımız tarafından beğeni ile karşılanan "Mahalle İftarları" Çay Mahallemizde yapılan mahalle iftarımız ile  başladı.
Geçen sene olduğu gibi bu senede katılımın yoğun olduğu Çay Mahallemizde bu sene canlı ilahiler eşliğinde vatandaşlarımız oruçlarını açtılar. Sandıklı Belediyemiz tarafından Şehidimiz Yaşar Özlem adına okunan Mevlid-i Şerif ile başlayan mahalle iftarımız, İlçe Müftümüz Sayın Davut Çalışkan'ın  yapmış olduğu dua ile devam etti. 

Sandıklı Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çöl, katılan mahalle sakinlerine Hayırlı Ramazanlar dileklerini ileterek, beraberce oruçlarını açtılar. İftar yemeğinin akabinde vatandaşlarımıza şerbet ikramı yapıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Mustafa Çöl; "Çay Mahallemizin değerli hanımefendileri beyefendileri bu senede bizleri mahalle iftarlarımızda yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. İstanbul' da yaşanan hain saldırı sonucu şehit olan hemşerimiz Yaşar Özlem'i bugün dualar ve tekbirler eşliğinde toprağa vermiş bulunuyoruz. Ramazan ayı içerisinde olduğumuz bu mübarek günlerde birbirimize daha sıkı sıkı sarılmanın, birlik ve beraberliğimizin üst seviyelerde olduğu özel günler olduğunu düşünüyorum. Şehidimize Allah' tan rahmet, dost ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mahalle iftarında hüznü, acıyı, sevinci beraberce yaşıyoruz, bu vesile ile tüm hemşerilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum." dedi.

İftar yemeğinin sonunda Sandıklı Belediyemiz tarafından hazırlatılan hediyeler, iftar yemeğine gelen bayanlarımıza ve çocuklarımıza dağıtıldı. Mahalle iftarımıza katılan vatandaşlar; "Geçen sene gibi çok güzel bir organizasyon oldu, dualar ve ilahiler eşliğinde akşam ezanını bekledik. Mahallemizde kapımızın önünde ve sadece bize özel olması gerçekten insanlarda farklı duygular oluşturuyor. Ramazan ayının manevi atmosferini bu şekilde daha güzel yaşandığını düşünüyoruz. Mahallemizde gerçekleştirilen bu iftar programı için Belediye Başkanımız Mustafa Çöl' e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her şey çok güzeldi." diye görüş belirttiler.
Sandıklı Belediyemiz tarafından düzenlenen mahalle iftarlarının bu haftaki programı ise şu şekilde;
09.06.2016 Perşembe            Kevser Mahallesi
10.06.2016 Cuma                   Şirin evler Mahallesi
11.06.2016 Cumartesi           Çakır Mahallesi
12.06.2016 Pazar                   İstasyon Mahallesi  
 
Editör: Haber Merkezi