Sandıklı’da Gastro Afyon Toplantısı

Bilindiği üzere 31 Ekim 2019’da UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılan ve bunun sonucunda UNESCO Gastronomi Şehri (UNESCO City of Gastronomy) ünvanı almaya hak kazanan ilimiz Afyonkarahisar’da bu alanda birtakım etkinlikler planlanmıştır.

Bu etkinlikler kapsamında, Afyonkarahisar’ın ilçelerini de bu programa dâhil etmek için Gastro Afyon Proje ekibi, Başkan Mustafa Çöl’ü makamında ziyaret ederek geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiler.

Toplantıya; İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Afyon Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Gastronomi Afyon Proje Koordinatörü Fatih Bıyıklı, Sandıklı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar ve beraberlerindeki heyetler katıldılar.

Toplantıda ilçemizdeki yöresel yemeklerin dijital ortama taşınması için gereken alt yapı çalışmaları ile Afyonkarahisardaki merkez ve bütün ilçelerimizden toplanacak yemek görsellerinin e-kitap haline getirilerek www.gastroafyon.org adlı internet sitesinde paylaşılmasıyla ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu.

Başkan Mustafa Çöl, böylesine güzel bir organizasyona katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Afyonkarahisar’ın en büyük ilçesi olan Sandıklımızın yemek kültürünü dünyaya duyurmak için her türlü desteği vereceklerinin altını çizerek proje ekibine işlerinde kolaylıklar dilediler.

Editör: Haber Merkezi