Sandıklı’da düzenlenen “Yarenlik Şöleni” Sona Erdi

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Yarenlik Şöleni çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin ikinci gününde akşam Balıkesir Barana Grubunun programına katıldı.

Başkan Mustafa ÇÖL gecede söz alarak "Değişik kültürlerin ilk defa Sandıklıda gerçekleştirilen Yarenlik Şöleni için birleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, görünüşte farklılıklar olmasına rağmen özümüzde pek çok benzerlik taşıdıklarını gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonla görmüş bulunuyoruz. Bu bağlamda buraya gelen bütün misafirlerimize ve geceye teşrif eden siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum."dedi. Barana grubu gelen misafirlerimize kendi kültürlerine has ortaoyunları ve türkülerden oluşan bir demet gösteri sundu. Gece toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Sandıklıda ilk defa gerçekleştirilen Yaren Şöleninin 3. Gününde Simav Sarı ve Mor Zeybekler ile Çankırılı Yarenler sahne aldı. Geceye Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekili Hatice Dudu ÖZKAL'da teşrif ettiler. Yoğun bir katılımın yaşandığı şölen Cumartesi gecesi yapılacak gala ile sona erdi.
Sandıklı Belediyesi ve San-Der Derneği'nin ortaklaşa organize ettiği, Yarenlik Şöleni'nin 4. ve son gününde Akşehir Yarenleri ve Sandıklı Yarenlerimiz sahne aldı. Sandıklı Belediye Başkanımız Sayın Mustafa ÇÖL'e katkılarından dolayı bir hediye verilen gecede misafirler Akşehir ve Sandıklı Yarenlerimizin oyunlarını ilgi ile izlediler. Gecenin sonunda bir kapanış konuşması yapan San-Der Dernek Başkanı Ekrem ÇAVUŞ Sandıklıda ilk defa gerçekleştirilen Yarenlik Şöleni ne göstermiş olduğu ilgi ve yapmış olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Mustafa ÇÖL'e teşekkürlerini iletti.


 
Editör: Haber Merkezi