Sandıklı’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Sandıklı ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 200 metre uzunluğunda 99 ay yıldızın yer aldığı Türk bayraklı kortej yürüyüşü ile kutlandı.

Kaymakam Mehmet Sülün makamında tebrikleri kabul ederken, ilçedeki okulların öğrencileri bando eşliğinde ve Yavuz Selim Mesleki Anadolu Teknik Lisesinin 300 öğrencisinin taşıdığı içerisinde 99 ay yıldızın yer aldığı 200 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ile Belediye Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Kutlamalarda Kaymakam Mehmet Sülün ve Belediye Başkanı Mustafa Çöl öğrencilerin ve halkın bayramını kutlarken, Kaymakam Sülün'ün günün anlam ve önemini belirten konuşması, öğrencilerin şiir ve kompozisyon okuyarak gösterilerini sunması ile devam etti.

Yavuz Selim Mesleki Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Ahmet Ali Tarakçı, "İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Bozkurt 29 Ekim'in anlamına ve önemine yakışır bir kutlama talep ettiğinde bu görevi seve seve kabul ettik. Okul yönetimimiz ile istişare ettiğimizde Sandıklı'da daha önce yapılmamış bir şey yapmak istedik. Düşündüğümüz ve beyin fırtınası yaptığımızda Türk Bayraklı bir kortej yürüyüşümüz hasıl oldu. 50 metre ile çıktığımız yolda Sandıklı halkının ve STK'larının destekleri ile içinde 99 bayrak bulunan yaklaşık 200 metre uzunluğunda Cumhuriyetimizin 99'uncu yılına özel olarak bayrak aldık. 300 öğrencimizle de taşıyarak kortej yaptık. Şerefli Türk Bayrağını da bir ömür taşıyacağımıza kimsenin şüphesi olmasın" dedi

Editör: Haber Merkezi