Sandıklı’da, 2 Yıldır Eşiyle Mobilya Atölyesinde Üretim Yapıyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde eşi mobilya ustası 51 yaşındaki Osman Armağan ile birlikte çalışan 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Hatice Armağan, 12 yıldan bu yana ağaca şekil veriyor.

Sandıklı Yeni Sanayi Sitesi'ndeki dükkanında 22 yıldır mobilya üreten Osman Armağan, 24 yıl önce Hatice Armağan ile evlendi. Ortak çalıştığı arkadaşının rahatsızlığı sonucu atölyeden ayrılması nedeniyle yalnız kalan Osman Armağan, siparişleri yetiştirmek için geceleri de çalışmaya başladı. Bunun üzerine eşine yardım etme kararı alan Hatice Armağan, kısa sürede mobilya yapımını ve marangozluk aletlerini kullanmayı öğrendi. İşi öğrendikten sonra eşiyle birlikte çalışmaya başlayan Hatice Armağan, 12 yıldır mobilya üretimi yapıyor.

'EŞİME YARDIMCI OLMAYA BAŞLADIM'

Kadınlara iş hayatına atılması önerisinde bulunan Hatice Armağan, şöyle dedi:

"Eşimin beraber çalıştığı arkadaşı vardı. O rahatsızlanınca eşim de yalnız kaldı. Ben de çocuklar büyüdükten sonra evde kalmamaya karar verdim. Beraber çalışmaya karar verdik. Önceleri geceleri gelip eşime atölyede yardım ediyordum. Sonraları baktık biz bu işi beraber yürüteceğiz. Sabahları da eşime atölyede yardımcı olmaya başladım. Müşterilerimizin çoğuyla da aile gibi olduk. Mutfak, vestiyer, yatak odası ve maket gibi şeyleri atölyemizde üretiyoruz."

 

KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Kadınların her işin üstesinden gelebileceğini vurgulayan Hatice Armağan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Çevresinde birçok kadına örnek olduğunu kaydeden Hatice Armağan, "Kadınların her işin üstesinden gelebileceğine inanıyorum. Bunun için kadınlarımızın çalışmalarını, eşlerine yardımcı olmalarını ve kendi ayakları üzerinde durmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

 

"ŞİDDETİ ÖNLEMEK KADINA DÜŞÜYOR"

 

Kadına şiddetin bir an önce durdurulmasını da isteyen Hatice Armağan, şöyle dedi:

 

"Son günlerde yaşanan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri çok korkutucu ama yine de bu olayları önlemekte çocukları biz büyüttüğümüz için en büyük görev bize, annelere düşüyor. Yani yine kadınlara düşüyor. Biraz daha çocuklarla ilgilenmemiz lazım, sorunlarını dinlememiz lazım ki onların dışarda ne yaptığını keşfedebilelim. Gezmeleri, gün yapmaları düşünmek yerine çocuklarımıza biraz daha fazla zaman ayıralım."

 

'KADINLAR DAHA FAZLA İŞ HAYATINA ATILSIN'

 

Eşinin işinde de en büyük yardımcısı olduğunu söyleyen Osman Armağan ise "Eşimin bana yardımcı olması çok güzel bir şey. Ailelerin her zaman birbirine yardımcı olmalarını ve birlikte çalışmalarını tavsiye ederim. En azından kadınların da eşlerine ekonomik olarak katkı sağlamalarına yardımcı olmalarını isterim. Eşim tek başına her mobilyayı yapacak kadar usta oldu. Bu beni çok memnun ediyor. Kadınların daha fazla iş hayatına atılmalarını öneriyorum" diye konuştu 
Editör: Haber Merkezi