Sandıklı’da 15 Temmuz etkinlikleri

Sandıklı ilçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinleri kapsamında bir dizi program gerçekleştirildi.

İlk olarak Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı İlçe Kaymakamı Sayın Eflatun Can Tortopla ilçe protokolü şehir mezarlığında düzenlenen kabir ziyareti programına katılarak şehitlerimiz için dua ettiler.

Daha sonra Şehit P. Er Yusuf Yıldırım’ın ailesine ve Gazimiz Yüksel Erçakır’a bir ziyarette bulunan protokol üyeleri, bu mukaddes vatanın bekası için gözünü hiçbir şeyden sakınmayarak şehitlik mertebesine yükselen vatan evlatlarına Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileklerinde bulundular.

Akabinde öğle namazını eda etmek için Ulu Camiiye geçen heyet burada 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için okunan Mevlid-i Şerif programına katıldılar. Cami çıkışında vatandaşlarımıza yemek dağıtımında bulunan Başkan Mustafa Çöl ve Kaymakam Eflatun Can Tortop, yapılan hayır dualarına birlikte âmin dediler.

Bağımsızlığının en büyük simgelerinden birisi olan Orman Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’nın genişletilmesine katkı sağlayan heyet, gelecek nesillere bırakılabilecek en güzel hediyelerden birisi olan fidanları toprakla buluşturdular.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik programından önceki son etkinlik, Sandıklı Belediyesi, Sandıklı Kaymakamlığı, Sandıklı Cimnastik Akademi ve Sandıklı İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen 15 Temmuz Futbol Turnuvasının açılış töreni gerçekleştirildi.

Son olarak Sandıklı Belediyesi ve Sandıklı Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa olarak organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ilçe protokolü ve vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla Sandıklı Belediyesi önünde bulunan 15 Temmuz Demokrasi meydanında kutlandı.

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program, kuran-ı kerim tilaveti, Belediye Başkanımız Mustafa Çöl ve İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop’un konuşmaları ile devam etti. 15 Temmuz gününe özel video gösterilerinin yapıldığı gece, Mevlid-i Şerif akabinde yapılan duası ve okunan selalar ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi