Sandıklı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

Sandıklı ilçemizde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Sandıklı Belediyesi önünde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen program ile kutlandı.

Şehir Kabristanında başlayan etkinlikler; Şehitlerimizin mezarı başında yapılan Kuran-ı Kerim tilaveti ve Ulu Camide kıraat edilen mevlid-i şerif programı ile başladı. Belediye önündeki program şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan istiklal marşı ile devam etti.

Selamlama konuşmasını Belediye Başkanı Mustafa Çöl gerçekleştirdi. Başkan Çöl konuşmasında; "Protokolümüzün değerli üyelerine 15 Temmuz gecesinin kahramanı çok kıymetli hemşerilerim hepinizi muhabbetle ve saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. 15 Temmuz gecesi ilanlarımızdan on beş dakika sonra on binlerce vatandaşımızın meydanları doldurduğu kadim şehirdir Sandıklı. Bir insanın hayatı boyunca unutamadığı ve unutamayacağı bir tarihtir 15 Temmuz 2016.

Bu şehre ne kadar hizmet etsek azdır. Hizmetler her daim yapılır, ama vatan her daim savunulamaz. Darbe girişiminden sonra bu meydanları 35 gün tıklım tıklım dolduran Sandıklımızın güzel insanlarına selam olsun. Allah 251 şehidimize gani gani rahmet eylesin onların sayesinde buralardayız. Gazilerimize sağlık,sıhhat ve mutluluk versin ve inşallah bu ülkeye bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın. Ben bu güzel demokrasi gününde hepinizi muhabbetle selamlıyor hayırlı akşamlar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Sandıklı Belediyesi tarafından programa katılan vatandaşlarımıza bayrak, helva ve şerbet ikramının yapıldığı gecede Pamukkale Üniversitesinden Doç. Dr. Ferhat Ağırman, ve Öğrt. Grv. İbrahim Akman 15 Temmuz hakkında bir konuşma gerçekleştirdiler. Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden program selaların okunması ve Sandıklı Müftüsü Davut Çalışkan tarafından okunan hatmi şeriflerin duasının yapılması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi