Sandıklı THK Başkanı Koç: “haberler asılsız ve gerçek dışıdır”

 Türk Hava Kurumu (THK) Sandıklı Başkanı İbrahim Koç, kurban derilerini toplama görevinin yasal olarak THK’ya verildiğini söyledi.

THK Sandıklı Başkanı İbrahim Koç, bazı yazılı yayın organlarında çıkan ‘Zorla deri toplama’ haberlerine karşı yaptığı açıklamada, haberlerin asılsız ve gerçek dışı olduğunu belirtti.

Kurban derisi toplama görevinin yasa ile Türkiye genelinde Türk Hava Kurumuna verilmiş olduğunu hatırlatan Koç, “Toplanan derilerin gelirlerinden THK %8 Devlete KDV ödemektedir. Bunun yanında bu işlemler yapılırken bağış sahiplerine makbuz karşılığında ve resmi işlemler yapılır. Dün Sandıklı Belediye mezbahanesine gelen bazı kişiler vatandaşlar mezbahanenin kesim alanına girerek Deri ve bağış talebinde bulunmuşlardır. Biz yasal olarak deri toplamaya tek yetkili olmamıza rağmen, bağış gönül işidir diyerek vatandaşlarımızın rızası ile mezbahada bırakılan derileri, makbuz karşılığında THK adına teslim aldık. Bunun dışında THK’ya ait araçlarımızla ilçe ve köylerimizi dolaşarak yine makbuz karşılığında deri toplamaya devam ediyoruz. Basında çıkan haberler asılsız ve gerçek dışıdır” ifadelerini kullandı.iha-mynet

Editör: Haber Merkezi