Sandıklı Şehidini Dualarla Uğurladı

İstanbul’da dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Yaşar Özlem (28), memleketi Sandıklı ilçesinde gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğrulandı.
Şehit Özlem’in cenaze töreni için bugün sabah saatlerinde morgdan alınan naaşı helallik alınması için 112 Acil Servis ambulansı ile Fatih Mahallesindeki evinin önüne getirildi. Burada gözyaşları sel olurken, şehidin annesi Kezban Koç başta olmak üzere akrabaları al bayraklı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döküp, ağıtlar yaktılar. Şehidin ailesini yakınları ve cenaze töreninde görevli polislerle birlikte sağlık ekipleri güçlüklü sakinleştirebildi. Helallik alınmasının ardından şehit Özlem’in naaşı cenaze töreni için ambulans ve silah arkadaşlarının omuzlarında ilçe merkezindeki Ulu Camii’ne getirildi.
BAKAN EROĞLU’DA ŞEHİT CENAZESİNE KATILDI

Ulu Camiide gerçekleştirilen cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillileri Ali Özkaya, Hatice Özkal, CHP Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Sandıklı İlçe Kaymakamı Faik Arıcan, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, şehit Özlem’in yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenaze öncesi tören alanına gelen Bakan Eroğlu, şehidin annesi Koç ile bir süre konuşarak teselli etmeye çalıştı.
MÜFTÜ KABUKÇU TERÖR ÖRGÜTÜNÜ LANETLEDİ
Öğlen namazına müteakip gerçekleştirilen cenaze töreninde şehit Özlem’in cenaze namazını Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu kıldırdı. Cenaze namazında cemaate seslenen Müftü Kabukçu, bu ve buna benzer terör saldırılarının Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozamayacağını ifade ederek, terörün tez zamanda sona ermesi temennisinde bulundu. Müftü Kabukçu’nun kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehit Özlem’in naaşı silah arkadaşları ve cemaatin omuzlarında defin edilmek üzere Sandıklı İlçe Şehitliğine götürüldü.
ŞEHİT ÖZLEM 2 YIL FELÇLİ ÜVEY BABASINA BAKTI
Öte yandan, şehit Özlem’in kolu kırıldığı için uzun bir süredir raporlu olduğu ve geçtiğimiz Cumartesi günü istirahatı bittiği için görev yeri olan İstanbul’a gittiği belirtildi. Şehit Özlem’in henüz 1 yaşındayken babası Ahmet Özlem’i kaybettiği ve yetim büyüdüğü kaydedildi. Özlem bir devlet üniversitesinde yüksek lisans eğimini tamamladıktan sonra 2015 yılında polisliğe başladığı ve 1 yıllık polis memuru olduğu ifade edildi. Ayrıca, şehit Özlem’in geçtiğimiz yıllarda vefat eden üvey babası İsmail Koç’un da felç geçirmesi üzerine kendisine 2 yıl baktığı öğrenildi.







 
Editör: Haber Merkezi