Sandıklı Meslek Yüksekokulu 25. Dönem Mezunlarını verdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi sandıklı Meslek Yüksekokulu 25. Dönem mezunlarını verdi.

103 öğrencinin mezun olduğu Sandıklı Park Termal Otel’de gerçekleştirilen törene Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can TORTOP, Sandıklı Askerlik Şube Başkanı Asteğmen Hasan NARİN, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa ÇÖL, Sandıklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZTOPBAŞ, Kaymakam adayı Dilara ŞENOĞLU, Yüksek Öğrenimi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet NAYAN, sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray GÜRPINAR, Sandıklı Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ile öğrenci ve yakınları katıldı.

Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray GÜRPINAR mezun olan gençlere 2 yıldır devam ettirdikleri eğitim hayatlarının zorlu bir sürecini başarıyla tamamladıklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra ülkenize ve dünyanıza karşı sorumlusunuz. İnanıyorum ki yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler başarıdan başarıya koşarken Afyon Kocatepe Üniversitesini daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir” diye konuştu. Gürpınar öğrenci velilerine dünyaya geldikleri andan itibaren üzerlerine titredikleri büyük emeklerle özenle yetiştirdikleri göz bebekleri evlatlarıyla gurur duymalarını söyledi. Gürpınar “çocuklarınız sizlerden aldıkları güç ile azim ve kararlılıkla çalışıp bugüne geldiler. Bunun için herkesin huzurunda tüm öğrencilerimiz adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Meslek Yüksekokulu’nun çalışmalarından olan memnuniyetini dile getirerek, Belediye olarak Meslek Yüksekokuluyla çok güzel ortak çalışmalara yer verdiklerini söyledi. Çöl, ilerleyen zamanlarda bu çalışmaların daha da artacağını belirterek ilçenin ve ülkenin kalkınması için üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını ifade etti. Çöl, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can TORTOP, öğrencilerin bütün insanlığın derdine nefes olabilecek duygu ve düşüncede yetiştirilmeye çalışıldığını ifade ederek, öğrenciliğin hiç bitmeyeceğini günümüz küresel dünyasında hayat boyunca birden fazla eğitimden geçildiğini söyledi. Tortop sözlerine şöyle devam etti: “ Bugün artık sınırların kalktığı bir dünyada yaşıyoruz. Bugün artık sınırların kalktığı bir dünyada yaşıyoruz. Bizim yetiştiğimiz dünya farklıydı. Dünya iki kutba bölünmüştü. Bu iki kutup arasında bir savaş çıkacağına ve bu savaş içinde ülkemizin mahvolacağına dair korku ve kaygılarla büyüdük. Büyük bir hızla değişen ve gelişen dünyada var olabilmek ve ülkemizi büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği seviyenin üzerine çıkarabilmek için en büyük görev siz gençlere düştüğünü hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız. Cumhuriyet’in emanetçisi olan sizler birikim, donanım ve yüklendiğiniz misyonla yeni bir dünya kuracaksınız. Gelişmeleri sadece izleyerek değiştiremezsiniz, ancak yakından takip, bilgi birikimi ve yürekliliğe sahip olarak değiştirebilirsiniz. Hangi beşeri faaliyette yer alıyorsanız alın, din, mezhep, köken, coğrafya, yaş, görüş farkı, cinsiyet gözetmeden, ayırım yapmadan işinizi yapmaya gayret edin.” Diye konuştu.

“Başkasının kurgusunda figüran olmayın.”

Tortop, “Figüran olmak sizlere bir süre güvenli ve eğlenceli gelse de, sonrasında benliğiniz, yakınlarınız ve toplumumuz çok ağır bedeller ödeyecektir.15 Temmuz hain ve alçak darbe girişimine katılıp, kendi vatandaşına acımadan silah sıkan, 1 dolara satılmış satkınları aklınızdan çıkarmayın. Bugün verdiğiniz çabanın, göz nurunun ve emeğin neticesi olarak diplomalarınızla yeni bir yaşama kapı aralıyorsunuz. Hayat zor ama burada edindiğiniz birikim ile siz sadece kendinizin değil, bütün insanlığın derdine nefes olabilecek duygu ve düşüncede yetiştirilmeye çalışıldınız. Bilin ki insanı yaşatırsanız, medeniyette yaşar, devlet de yaşar, ülke de yaşar. Burada edindiğiniz arkadaşlıklar en azından ileriki yaşantınızda sizlere bazı kapıları açacak küçük bir anahtar gibidir. Arkadaş ve hocalarınızı unutmayıp, ilişkilerinizi devam ettiriniz.” Dedi.

Konuşmaların ardından Sandıklı Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Akademik Yılı mezunlarına temsili diplomaları verildi. Tören, müzik dinletisi ve gösterilerin ardından mezun öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi