SANDIKLI MASALLI ŞEHRİ İLE KARDEŞ OLUYOR
Azerbaycan’ın Masallı şehri ile Sandıklı kardeş şehir oluyor. Azerbaycan Vatandaşların Sosyal Refahının Güçlendirilmesine Destek Vakfı Başkanı Venera Askerova ve Hemşehrimiz Nilüfer İlbey, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ü makamında ziyaret etti.
                Ziyarette konuşan Askerova, “Türkiye ile kardeş bir ülkeyiz. Sandıklı’da bizim için ayrı bir önem taşıyor. Kardeş olacağımız Masallı şehri de Sandıklı gibi kaplıcaları olan bir şehir. Bizler Sandıklı‘da siz değerli Sandıklı Belediye Başkanımızın öncülüğünde inşallah rahmetli Cumhurbaşkanımız Haydar Aliyev adına Kültür Merkezi ve kütüphane kurmak istiyoruz. Sizlerin de bizlere her türlü konuda yardımcı olacağınızı misafirperverliğinizle gösterdiniz zaten. Kardeş şehir olarak ikili ilişkilerimizin hayırlı olmasını diliyorum“ dedi.
                Başkan Çöl, “Sizleri burada görmek bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Azerbaycan’ın Masallı şehri Azerbaycan’da termal suları, ağaç işlemeciliği ve çiftçiliğiyle ön plana çıkıyor, Hazar Denizi kenarında bulunan turizm şehri olarak dikkat çekiyor. Kendilerine gerekli yer tahsisini yaparak Kültür Merkezinin ve kütüphanenin biran önce bitmesi için elimizden geleni yaparak Sandıklı’mıza böyle kalıcı eserlerin bırakılması gerek. İnşallah ilerleyen zamanlar da Masallı Belediye Başkanı’nı, Azerbaycan Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanı’nı, Kültür Bakanı’nı Sandıklı’mız da ağırlamak isteriz. İnşallah en kısa zamanda da Azerbaycan Büyükelçimizi de ziyaret ederek kendilerini ve Bakanlarımızı Sandıklı’mıza davet edeceğim. Bizler bu makamda hizmet yapmak ve kalıcı eserler bırakmak için bulunuyoruz. Sandıklı’mızın en büyük sıkıntılarından birisi Kültür Merkezimizin olmaması. Bu vesile ile Sandıklı’mıza Kültür Merkezi kazandırmış olacağız. Sandıklı’mıza şimdiden hayırlı olsun. Hemşehrimiz Nilüfer Hanımında bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi