Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop'un 15 Temmuz Mesajı

Mazisi şan ve şerefle anılan, kahramanlığın ve yiğitliğin yeryüzündeki timsali büyük Türk milleti, tarihi boyunca hüküm sürdüğü her coğrafyaya medeniyet ve barış götürmüş ancak çoklukla da hep saldırılara maruz kalmış, içeriden ve dışarıdan hainlik ve düşmanlıkla karşılaşmıştır.

Bu düşmanlık duyguları en son 15 Temmuz gecesi başımıza tekrar musallat oldu. Bu kez de dünya insanlık tarihinin hemen hiç görmediği boyutta bir hıyanetle karşılaştık. Adına cemaat diyerek kendisine dini bir kutsiyet atfeden ve halkımızın dini duygularını sömüren bu örgüt, zeki çocuklarımızı devşirip halkımızın yaptığı halisane yardımlarla açılan okullar ve dershaneler ile ihtiyaç duyduğu insan kaynağını çekirdekten yetiştirmiş ve 40 yıldır hem devletin hem milletin imkânlarını, kendi amaçları için kullanmış ve sinsi bir planı devreye sokarak, emsali görülmemiş bir hıyanetin de temsilcisi olmuşlardır.

Ancak, hain terör örgütü FETÖ/PYD’nin sinsi planları, 15 Temmuz’da hiç hesap edemedikleri millet duvarına çarpmış ve dağılmıştır. O duvar ki her renkten, inançtan, görüşten insanlarımızdan oluşmuştur. Vatan söz konusu olduğunda, tüm farklılıklarını bir kenara bırakan halkımız tek vücut olmuş, mermileri, tank ateşini, uçaktan atılan bombaları göğsünde söndürüp, darbe girişimini püskürtmüştür.

15 Temmuz; Türk demokrasi tarihi içinde bir dönüm noktasıdır. Daha önce de darbeler yaşamış ve acı sonuçlarını sineye çekmiş bu millet, bu kez demokrasiye sahip çıkmış ve dönüşümü fark edemeyen, kendi milletine yabancılaşmış hainler başarısız olmuştur.

Aynı paktta, aynı birlikte, aynı coğrafyada yer alsak da pek çok düşmanımız var. Sürekli olarak öfkelerini bize yönlendiriyorlar. Öfkelerinin kaynağında; Orta Asya’dan çıkıp bu taraflara gelmemiz, Malazgirt’te Bizans’ı yenmemiz, Ankara, İstanbul’a sahip olup, Balkanlara, Viyana’ya dayanmamız, İslamın bayraktarlığını yapmamız, İslam dünyasının en güçlü hamisi olmamız yatmakta Mondros ve Sevr anlaşmalarını İnönü, Sakarya, Dumlupınar’da yırttık diye, Yunan’ı Akdeniz’e döktük diye öfkeliler ve son olarak 15 Temmuz’daki o büyük fitneye iman dolu göğsümüzü gerdik diye öfkeliler.

1000 yıllık bu öfke dinecek gibi değil. karşıdan geldiklerinde kaybedeceklerini bilenler, arkadan dolanmayı kaç kez denedi ve kaç kez daha deneyecekler bilmiyoruz. bu yüzden bir, iri ve diri olmalıyız. inancımızı ideoloji, ideolojimizi inanç bilmeyi bırakıp birbirlerimizi farklılıklarımızla severek, ay yıldızlı al bayrak altında bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeş olmalıyız.

Bu duygularla sözlerime son verirken 15 Temmuz’un 6. yıldönümünde hayatını kaybeden şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor sizleri sevgi ile saygı ile selamlıyorum.

Sandıklı Kaymakamı

Eflatun Can TORTOP

Editör: Haber Merkezi