Sandıklı Hüdai Kaplıcaları Güvenli Turizm Sertifikası Aldı

Covid-19 salgını nedeniyle alınan bir dizi tedbir kapsamında, tatilini Türkiye’de geçirmeyi düşünen tüm yerli ve yabancı turistlerin ulaşım, konaklama, yeme içme vb gibi her aşamada temizlik, hijyen, mesafe kurallarının kontrol altına alınması ve atlanmadan uygulanması amacıyla geliştirilmiş bir tam kapsamlı önlem programıdır. Böylece hem yabancı hem de yerli ziyaretçilerin tatillerini maksimum konfor ve güvenlik altında geçirmeleri sağlanmaktadır.

“Güvenli Turizm Sertifikası” dünyadaki ilk örneklerinden biri olup, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın liderliğinde, Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör taraflarının iş birliğiyle hazırlanmıştır.

Bu kapsamda Sandıklı Hüdai Kaplıcalarımızda yapılan çalışmalar sayesinde bu sertifika programını almaya hak kazanarak, vatandaşlarımıza temiz ve hijyenik bir tatil sunmak için gece gündüz mesai kavramı gözetmeksizin hizmet vermektedir.

Belgeyi alan tesisler Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesinden de duyurulacak. Güvenli Turizm Sertifika logosu, belgeyi alan tesislerinin görünen noktalarına asılacak ve müşteriler belge üzerindeki kare kod sayesinde tesis ile ilgili tüm denetleme bilgilerine ulaşabilecek. Bu sayede tüm süreç şeffaflık kazanmış olacaktır.

Editör: Haber Merkezi