Sandıklı Fetö sanığı İbrahim Poyraz tahliye oldu

Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçlamasıyla haklarında kamu davası açılan sanıklardan 4’ü Etkin Pişmanlık Hükümlerinden faydalanarak tahliye edildiler. Sanıklar örgüt ile ilgili bildikleri tek tek anlatarak isimler verdiler.

Ülkenin başına bela ettiler

Fetullahçı Terör Örgütüne üye olmak suçlamasıyla hakim karşısına çıkan ve Etkin Pişmanlık Hükümlerindenf aydalanmak istediğini söyleyen tutuklu sanık İbrahim Poyraz, “FETÖ’yü bu ülkenin başına bela ettiler” dedi. Poyraz tahliye edildi

Fetullahçı Terör Örgütünü ülkenin başına bela ettiklerini söyleyen tutuklu sanık İbrahim Poyraz son savunmasını yaptı. Çoğu FETÖ’cünün yurt dışına kaçtığını çoğunun ise tahliye edildiğini söyleyen sanık Poyraz tüm bildiklerini anlattı. Poyraz, “Ben bunların içerisinde üç yıl bulundum. Ben pişmanlığımla herşeyi anlattım. Bizim 2 sohbet grubumuz vardı. Bunların birisinde Hasan Coşkun, Mustafa Coşkun, Ahmet Coşkun, Yunus Seyman vardı, diğer grupta ise Mehmet Seyman, Ahmet, Abdullah gibi kişiler vardı. Ben bunlarla ilişiği 2010 yılında bitirdim” dedi.

Başbakandan mektup

Mahkeme Başkanının, “2015 yılında Amerika geziniz var” şeklinde yönelttiği soruya cevap veren İbrahim Poyraz, “Ben bu geziye turistik amaçlı gittim” dedi. Başbakan Binali Yıldırım tarafından 15 Temmuz Şehitleri için açılan hesaba para yatırdığı için Teşekkür Mektubu aldığını söyleyen Poyraz, “”Ben 15 Temmuz Şehitleri ve gazileri için açılan hesaba Sandıklı Ticaret Borsası kadar bir yardımda bulundum. Bu sebeple Başbakanımız Binali Yıldırım bana teşekkür mektubu gönderdi. BU mektubuda dosyamızla sunduk” dedi. Mahkeme Heyeti İbrahim Poyraz’a 6 yıl 1 ay 3 gün hapis cezası verdi ve tahliye etti.

Fetullahçı Törer Örgütü/Pararel Devlet Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklu yargılanan 5 sanık dün hakim karşısına çıkarak son sözlerini söylediler. Tutuklu sanıklardan Emirdağ ilçesinde Eczacılık yapan Halil Gül 5 yıl, İbrahim Poyraz, 6 yıl 1 ay 3 gün, Esma Çiçekçi 4 yıl 8 ay 7 gün, Yılmaz Küçüktepe 5 yıl, Özgür Güneş ise 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu 5 sanık hakkında Mahkeme heyeti tahliye kararı verdi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 20 ayrı davada sanıkların çoğu “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Tek tek görülen duruşmalarda sanıklar savunma yaparak suçlamaları kabul etmediler. Mahkeme heyeti savunmaları dinlediği sanıklar hakkında şu cezaları verdi:

Abdurrahman Arslan 10 yıl 6 ay, Ahmet Güler 8 yıl 3 ay, Arif Özer'e 9 yıl 4 ay 15 gün, Esma Çiçekçi 4 yıl 8 ay 7 gün, Hamit Çalış 9 yıl 9ay, Halil Gül 5 yıl, İsmail Erten 9 yıl, İbrahim Poyraz 6 yıl 1 ay 7 gün, Mehmet Şeker 9 yıl, Nihat Taşay 12 yıl, Özgür Güneş 5 yıl 7 ay 15 gün, Turhan Cengiz 9 yıl, Veli Soylu 9 yıl 9 ay, Tahsin Akça 9 yıl 9 ay, Üzeyir Korkmaz 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken,

Yılmaz Küçüktepe’ye ise 5 yıl 7 ay hapis cezası verilerek tahliye edildi.

Etkin pişmanlıktan yararlanan tutuklu sanıklardan Gül, Poyraz, Çiçekçi, Güneş ve Küçüktepe adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Öte yandan, Muhammed Aydoğdu ve Saadettin Özbayrak'ın yargılandığı davada zanlıların tutukluluk halinin devamına hükmederken, Bilal Sari ve Ekrem Koca isimli şahısların yargılandığı davaların ise ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi. 

FETÖ hain bir projedir

Emirdağ İlçe imamı olduğu yönünde iddialar bulunan ve Etkin Pişmanlık Hükümlerindenf aydalanmak istediğini söyleyen Halil Gül, ilçe imamı olduğu yönünde ki iddiayı kabul etmedi. “Ben devletime, millitime bağlı birisiyim. Etkin Pişmanlık Hhükümlerinden faydalanmak istiyorum. İlçe imamı olduğum yönündeki iddiaları kabul etmiyorum, bu bir iftiradır. Benim için ‘Emirdağ’ın para kasası diyorlar” bu iddia kesinlikle yalan. Ben örgüte hiçbir şekilde finansal kaynak sağlamıyorum. FETÖ hain bir projedir. Bunların tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet. Dini duygularımızı istismar ettiler” dedi.

Amerika’ya gittim

Polis araması sırasında evinde bulunan 1 Amerikan Doları ile ilgili bilgi veren Halil Gül, “Bu para bana Amerika’dan geldi. Bereket parası diye bana verdiler. Ben Amerika’ya gittim. Bize burada örgütün okullarını gezdirdiler.Burada yürütülen eğitim faaliyetlerini gösterdiler. Bizde bunlara kandık. Ben bunlarla ilişiğimi 17-25 Aralık olaylarından sonra kestim. Benim eczanem ilçenin merkezinde olunca sürekli bana gelip beni rahatsız ediyorlardı. Uğur Nart’tan sonra ilçe imamının kim olduğunu bilmiyorum” dedi. Mahkeme Heyeti tutuklu sanık Halil Gül’e 5 yıl hapis cezası vererek tahliyesini karar verdi.

Tahliye oldu ağladı

Etkin Pişmanlık Hükümlerinden faydalanarak tahliye edilen tutuklu sanık, Esma Çiçekçi tahliyesini ağlayarak karşıladı. Tutuklu sanık Çiçekçi üniversite öğrenimi sırasında yurtta ve örgütün evlerinde kaldıkları zamanlarda yaşadıklarını anlattı

Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçlamasıyla dün hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Esma Çiçekçi, Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili bildiklerini anlattı. Üniversite öğrenimi sırasında önce örgütün yurtlarında kaldığını daha sonra ise evlerde kalmaya başladığını söyleyen Esma Çiçekçi, “Yurtta kaldıktan bir süre sonra eve geçtik. Evde 4 kişi kalıyorduk ve bir ev ablası vardı. Herşeyden sorumlu ismi Betül olan ev ablasıydı. Bizimle toplantılar yaparlardı. Bu toplantılarda ise örgüt elebaşısı Fetullah Gülen’in CD’leri izletilirdi. Ev ablası Betül gittikten sonra ise Zeynep isimli bir abla geldi. Ben bunların evlerinde iki yıl kaldım” dedi.

Otel fiyatı uygundu

Bank Asya ile ilgili iddialarada cevap veren Esma Çiçekçi, “Bank Asya’yı babam kullanıyordu. Babam bana para yollayınca fazla para harcamamak için paramı bu bankaya yatırıyordum. İkbal Termal Otel’de kalmam ile ilgili iddia ise, ben sadece sınavlara gelip gitmeye başlamıştım. Bu dönemde bana İkbal Otel’de konaklamalı etkinlik var dediler. Çok uygun fiyat verdiler. Ben burada 2 gün kaldım. Otel 100 TL fiyat vermişti ve bu fiyat uygundu. Sınav stresi vardı bende kalmak istedim. Burada toplantılar yaptılar. Toplu namaz kıldılar, dini sohbetler yaptılar”

4 yıl 8 ay 7 gün ceza

Mahkeme Başkanının katalog evliliği ile ilgili sorusuna cevap veren çiçekçi, “Bana öyle bir teklif yapılmadı, bilmiyorum” dedi. Tutuklu sanık Esma Çiçekçi ağlayarak evine ailesinin yanına gitmek istediğini belirterek tahliyesini istedi. Mahkeme Heyeti sanık Esma Çiçekçi’ye 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası vererek tahliye etti.ODAK

Editör: Haber Merkezi