Sandıklı Eğitimde Son Sırada

Okullar tatil edilince devreye sokulan uzaktan online eğitim programını en az kullanan ilçenin Sandıklı Milli Eğitim Müdürlüğü olduğu öğrenildi. Afyonkarahisar’ın 17 ilçesi sıralamasında Sandıklı listenin sonunda yer aldı.

Türkiye’de ilk resmi koronavirüs vakasının görülmesinin ardından 16 Mart’tan itibaren okullar tatil edildi. Süre uzayınca 23 Mart’ta başlayan eğitimin online olarak yapılmasına karar verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimde aldığı önlemler kapsamında uzaktan eğitimin adresi ise internette Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve televizyonda ise TRT kanalları oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Fatih Projesi kapsamında online eğitim platformu olarak geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA),tüm ders içeriklerini internet üzerinden sunuyor.

Afyonkarahisar ve ilçelerinde eğitim gören öğrenciler ile eğitimciler, MEB bünyesindeki Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (Yeğitek) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu olan EBA’ya, eba.gov.tr adresi üzerinden erişilebiliyor.

Sandıklı Milli Eğitim Müdürlüğü EBA kullanımında Afyonkarahisar’ın 17 ilçe sıralamasında en az program kullanan ilçe olarak son sırada yer alıyor.

Liyakatlı idarecilerin olmadığı Sandıklı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitimde başarısız olmasının nedeni bir daha anlaşılmış oldu.

Editör: Haber Merkezi