SANDIKLI, DOĞALGAZ İÇİN EL ELE VERDİ
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl Mahalle Muhtarları, Siyasi Parti Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine yönelik Doğal Gaz toplantısı düzenledi.
Katılımın yoğun olduğu toplantıya Sandıklı merkezde bulunan on bir mahalle muhtarı, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi,Büyük Birlik Partisi ve Demokrat İlçe Başkanları ile Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Mimarlar Odası,İnşatçılar ve mahrukatçılar Odası, Sarraf ve Kuyumcular Odası, Şoförler Odası, Ticaret Borsası, Taşıyıcılar Kooperatifi, Minibüs Birliği ve Gazi ve Şehit yakınları Derneği Başkanları katıldı. Ana konusu, İlçeye gelmesi gündemde bulunan doğalgaz olan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çöl, 28 Nisan 2013 tarihinde yayınlanan resmi gazetede 10 binin üzerinde nüfusu bulunan ilçelere doğalgaz gelme şartının  İlçedeki elektrik abone sayısının yüzde 60'ının Afyonkarahisar  İl Özel İdaresi'nin Ziraat Bankasında açtığı hesaba 429 TL tutarındaki abonelik ücretini yatırması gerektiğini aksi halde bu fırsatın kaçırılacağını kaydetti.
Belediye olarak Doğal Gazın İlçeye neler kazandıracağını ve vatandaşların doğal gazı  ısınma, mutfak ve banyoda kullanmaları halinde ceplerinden çıkacak paranın yarı yarıya düşeceği konularında aydınlattıklarını belirten Başkan Çöl,yaklaşık yirmi kişilik bir ekiple ilçede bulunan tüm mahalleleri ev ev dolaşarak herkesi doğal gaza abone olmaları konularında ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.
“ Herkes elini taşın altına sokmalı”
Bu işin çok ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Başkan Çöl sözlerine şunları ekledi;“Biz doğal gaz gibi bir nimetten mahrum kalmak istemiyoruz. Çoluk Çocuğumuzla yaşanabilir ve gelişmiş bir Sandıklı yaratabilmek için hepimizin üzerine düşen  sorumluluğu var. Taşın altına elimizi koyup net bir şekilde bu hedefe ulaşmamız gerekir. Kamuoyunda Kanaat Önderleri olarak bilinen Muhtarlarımızın,Sivil   Toplum Kuruluşları temsilcilerinin , Siyasi Parti Başkanlarının ve Dernek Başkanlarımızın kısacası  herkesin bu işe gönül  vermesi gerekiyor. Allah’ın izniyle el ele verip bütün yakıtlardan daha ekonomik ve çevreci bir yakıt olan doğal gazı Sandıklı’mıza kazandıracağız.Halkımızdan isteğimiz bizim bu gayretlerimizi boşa çıkarmasınlar ve 1 Hazirana kadar fedakarlık yapıp abone olsunlar. Ziraat Bankası Müdürümüz ödeme konularında bize yardımcı oldu ve taksitli ödeme kolaylığı getirdi.Bu çalışmalara emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum.”
Toplantıya katılanlar çalışmalara nasıl katkı sağlanabileceği konularında görüşlerini belirtirken Belediyeyi bu kampanyada yalnız bırakmama, birlik olma ve temsil ettikleri kurumların üyelerini doğal gaza abone olmaları için ikna çalışmaları yapma kararı aldılar.Ayrıca her mahalle muhtarı Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile işbirliği halinde tarih belirleyip Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ünde katılacağı halk toplantıları düzenleme kararı aldı.
Verimli geçen toplantı Başkan Çöl’ün toplantıya katılanlarla birlikte Belediye önünde hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi