Sandıklı'da Lavantalar Çiçek Açtı

Sandıklı İlçesi'nde geçen yıl dikimi yapılan lavanta fideleri boy atarak çiçek açtı.

Sandıklı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü geçen yıl ilçeye bağlı 3 köyde 5 üreticiye 100 dönümlük araziye dikilmek üzere lavanta fidesi dağıttı. O dönem Nasuhoğlu, Kızılca ve Arızlar köylerindeki üreticilere dağıtılan ve ilçede ilk defa ekimi yapılan lavanta fideleri yetişerek çiçek açarken, yakın zamanda hasat yapılacağı belirtildi. İlçede kurak ve kullanılmayan arazilerde üretimi yapılan lavantanın şekerpancarı ve patatese alternatif olması planlanıyor.

Lavanta üreticisi ve Kızılca Köyü sakinlerinden Muhammet Çağlayan, "Lavanta bitkisin kozmetik sanayinde kullanıldığını söylediler. Türkiye'nin yeteri kadar yetiştiremediğini söylediler. Biz de hem para kazanalım hem de yardımcı olalım diye bu bitkiyi diktik" dedi.

Kızılca Köyü Muhtarı Ahmet Karapınar da 3 üreticinin lavanta yetiştirmeye çalıştığını aktarırken, "Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzün desteğiyle köyümüzde Muhammet beyin yanı sıra Recep Karapınar ve Ramazan Yavuz isimli çiftçilerimize ekeceği arazilere göre lavanta fide dağıtımı yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki arkadaşlar köyümüze gelerek bu lavanta fide dağıtımının nasıl işleneceğini gösterdi. Çiftçilerimiz de yaklaşık 1.5 yıldır emek verdi. Şimdi de lavantalar yetişti, çiçek açtı. Tarlanın içerisine girdiğimizde mis gibi kokuyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi