Sandıklı'da lavanta yetiştirilecek
 
Sandıklı İlçesi'nde lavanta ekimi yapılması için çiftçilere lavanta fidesi dağıtıldı.
 
Sandıklı İlçesi'nde üç köyde beş üretici tarafından 100 dönüm araziye ekimi yapılması için lavanta fidesi dağıtıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde Kaymakam Faik Arıcan tarafından üreticilere dağıtımı yapılan lavanta fideleri hakkında kısa bir bilgi verildi. Kurak arazilere ekimi yapılacak lavanta, ilçede ilk defa ekilecek.
 
Kaymakam Faik Arıcan, "Vatandaşların kuru bitki olan 'lavanta'yı tanıyarak ve satarak gelir kazanmaları için örnek bir çalışma başlattık. İlk etapta 5 çiftçiye sertifikalı, onaylı lavanta fidelerini dağıtıyoruz. İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne tarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere aktarılan bir ödenek bulunuyor. Bu ödeneğin bir miktarını bu bitkinin çapa ve çalışmaları için kullanıyoruz. Nasuhoğlu, Kızılca ve Arızlar köyü olmak üzere 5 vatandaşımız ekimini yapacak. Başarılı olunursa onların gelirlerine katkı olacaktır" dedi.
 
Lavanta ekiminden sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personel ve mühendislerinin sürekli çiftçilere destek vereceğini kaydeden Kaymakam Arıcan, "Bizlerde ekim dikim yapıldığında durumu tarlalara giderek takip edeceğiz. İlçemizin önemli kesimi çiftçilik ile gelirini sağlıyor. Patates, Şeker Pancarı, Haşhaş ve Buğday ekimi yapılıyor. Bunun haricinde de değerli, az zahmetle çok para kazanılabilecek bitki türleri var. İşte o bitki türlerinden biridir lavanta. Bu bitki hem ilaç sanayinde hem de kozmetik sanayinde kullanılıyor. Desteklerimizle lavanta rengini ilçemizdeki tarlalarda da göreceğiz" ödedi
 
Editör: Haber Merkezi