Sandıklı'da 46 Milyonluk Yatırımın Temeli Atıldı

Hasretle Beklenen Sandıklı Ekinhisar Gölet’i ve Sulamasının Temeli Atıldı

Sandıklı ilçesinde düzenlenen merasimlerde Toplam Maliyeti 46 Milyon TL olan Tesislerin temel atma merasimi gerçekleştirildi.

Merasimlere; Afyonkarahisar Milletvekilleri, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Sandıklı Kaymakamı, Sandıklı Belediye Başkanı, Kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri, ilçe Belediye Başkanları, Basın mensupları ile çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Temeli Atılan Tesisler

  • Sandıklı Ekinhisar Gölet’i ve Sulaması
  • Sandıklı İlçe Merkezi Üst Havza Kuşaklama
  • Sandıklı Ekinhisar Kasabası Taşkın Koruma Tesisi
  • Sandıklı Doğalgaz Yatırımı

46 Milyon TL’ye Mal olan Tesisiler ile 1.290 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak, Sandıklı ilçe merkezi ve Ekinhisar Kasabası taşkınlardan korunacak. Ayrıca temeli atılan Sandıklı Doğalgaz hattı ile Sandıklı ilçesi Doğalgaza kavuşmuş olacak.

Genel Müdürümüz Murat Acu;

“1954 yılından 2003 yılına kadar geçen 49 yıllık sürede Afyonkarahisar İlimize 3 Baraj, 10 Gölet, 15 Sulama Tesisi ve 72 adet dere ıslahı olmak üzere toplam 100 tesis inşa edilmiş iken, son 15 yılda sizlerin öncülüğünde Afyonkarahisar ilimize toplam 393 tesis inşa edilerek Toplamda 1,9 Milyar TL yatırım yapılmıştır.

Son 15 yılda, 38 adet Baraj, 45 adet İçme suyu, 1 adet Atıksu, 21 adet Gölet ve 75 adet Sulama Tesisi ile 34 milyon m³ içme ve kullanma suyu sağladık, 528.320 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 581 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.

213 adet dere ıslahı ile 183 meskun mahal ve 330.225 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur. DSİ tarafından Sandıklı ilçesine 2003-2017 yılları arasında günümüz fiyatlarıyla toplam 230 milyon TL yatırım yapılmıştır.

8 Baraj ve 4 Gölet inşa ettik, 3 Baraj ve 1 Gölet inşaat safhasındadır. 68.770 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 75 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 26 derenin ıslahı ve 143 köprü yapımını tamamladık.

Sözlerime son verirken, bizlere her zaman destekleri ile büyük güç veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’na Valimize, Milletvekilimize ve Muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyor, yüklenici firmaların çok değerli çalışanlarına,  DSİ mensubu kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, temelini atacağımız bu tesislerin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygı ile selamlıyorum.” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz;

“Temeli atılacak olan Ekinhisar Gölet’i ve Sulaması ile Taşkın Koruma Tesisleri Afyonkarahisar ilimiz ve Sandıklı ilçemiz ve Ekinhisar Kasabamız için son derece büyük önem arz etmektedir. Yapılacak olan Sulama Tesisi ile Ekinhisar Kasabamızın verimli tarım arazileri su ile buluşacak ve ürün çeşit ve kalitesinde artış olacaktır. Elde edilen ürün artışı çiftçimizin ve üreticimizin refah düzeyini yükseltecek ve ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır. Bu bakımdan Sayın Bakanımıza şehrimize ve ilçemize yapılan bu devasa yatırımlar için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Sandıklı Ekinhisar Gölet’i ve Sulaması, Sandıklı İlçe Merkezi Üst Havza Kuşaklama İşi, Sandıklı Ekinhisar Kasabası Taşkın Koruma Tesislerinin ve Sandıklı Doğalgaz Yatırımının temeli atıldı.

Editör: Haber Merkezi