SANDIKLI ÇİFTÇİSİNİN SESİ OLDUK.

Sandıklı’da haşhaş ekimi yapan çiftçilerin bu yıl taahhütlü ekim yapılıp yapılmayacağının, ekim zamanı gelmesine rağmen henüz belirsizliğin devam etmesi üzerine dün yaptığımız “Sandıklı çiftçisi siyasilerden ilgi bekliyor” haberimizden sonra Afyon Ajans Müdürü Sandıklı’ya gelerek, çiftçinin beklediği açıklamayı yaptı: “Taahhütlü ekim devam edecek, sorun yok..”dedi.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız’ın:”haşhaş ekim mevsiminin başladığını, taahhütlü haşhaş ekimi yapıldığını ama Toprak Mahsulleri Ofisi yetkililerinin muhtarlara haşhaş ekim evrakı ve üretim kotalarını vermediğini söyledi. Yıldız; Haşhaş ekim mevsimi nedeni ile üreticini haşhaş ekimine başladığını üreticinin haşhaş ekimi yaptıktan sonra Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri tarafından belirlenecek haşhaş ekim kotası ile ekili tarlaların bozdurulmasından endişe duyduklarını” tekrar dile getirmesi üzerine,yaptığımız yayın ses getirdi ve dün TMO Afyon Ajans Müdürü, Sandıklı’ya gelerek Başkan Yıldız ve bazı muhtarlara, sorun olmadığını, Ekim ayı sonuna kadar haşhaş ekim evraklarının dağıtılacağını ifade etti.

Sandıklı, Hocalar ve Kızılören’de geçen yıllarda 28 bin hektar haşhaş ekimi yapıldığı ve kotaların belirlendiği, kısa süre içersinde evrakların muhtarlar aracılığıyla çiftçilere dağıtılacağı belirtildi.

Haşhaş ekim alanlarının uydu aracılığıyla izlendiği, üreticilerden sadece ada ve pafta numaralarının istendiği, geçen yılki kotanın aynen devam edeceği, TMO Ajans Müdürünün yaptığı açıklama ile çiftçinin rahatladığı ve gösterilen ilgiden dolayı müdüre teşekkür ettikleri öğrenildi.

 

Editör: Haber Merkezi