SANDIKLI, BU UYGULAMAYI ÖRNEK ALMALI

Sandıklı halkının en çok şikayetçi olduğu konuların başında: kaldırım işgalleri ve şehir merkezindeki park karmaşası geliyor. Manisa Trafik ekipleri sıkı denetimle konuyu çözmüş durumda.

Sandıklı ilçe trafik ekiplerinin sıkı denetimiyle, halkın en çok şikayetçi olduğu konu çözülebilir.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, işyerlerinin yol kenarlarında duba veya çeşitli malzemelerle park yeri ayırmalarına yönelik gelen yoğun şikayetler üzerine çalışma başlattı.

Amaçlarının yol kenarlarında keyfi olarak park yerlerinin ayrılmasının önüne geçmek olduğunu belirten Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yusuf Onat, "Birçok işyeri önündeki yol kenarı kendininmiş gibi görüp ya dubalarla, ya da benzeri bir eşya ile park yeri olarak ayırıyor. Oraya başka bir vatandaşın aracını koymasına müsaade etmiyor. Böyle bir durum yoktur. Bunun cezası vardır. Gelen şikayetler yoğunlaşınca biz de böyle bir uygulama yapmaya başladık. Uygulamamızda ayrıca kaldırımlara da dikkat ediyoruz. Eğer kaldırımlarda yayaların geçişini engelleyecek ürünler varsa sahiplerine cezai işlem uyguluyoruz. Uygulamalarımız bundan sonra sık sık devam edecek" diye konuştu

 Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yusuf Onat, Şehzadeler İlçe Emniyet Müdürü Nejdet Çoban, Yunusemre İlçe Emniyet Müdürü Vekili İdris Yıldırım ve beraberindeki polis ekipleri; cadde ve sokaklarda uygulama yaptı. Uygulamada işyerlerinin önünde duba, masa, sandalye veya benzeri eşyalarla kendilerine özel park yeri ayıranlara cezai işlem uygulandı. Yaklaşık iki saat süren uygulamada 17 işyerinin her birine Karayolları Trafik Kanunu'nun 14. Maddesine göre 318 Lira para cezası uygulandı. Uygulamada ayrıca, kaldırım üzerinde yayaların geçişi engelleyecek şekilde ürünlerini teşhir eden ve masa sandalye koyan işyerlerine de uyarıda bulunuldu. 

Editör: Haber Merkezi