Sandıklı Belediyesinden yeni bir proje daha

Sandıklı Belediyesi, Sandıklı Kaymakamlığı, Akdeniz Üniversitesi, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “Sandıklı Somut Olmayan Kültürel Mirasını Tespit Projesi” başladı.

Proje detayları hakkında Sandıklı Halk Eğitim Merkezinde köy ve mahalle muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına bir sunum gerçekleştirildi. Sunuma Sandıklı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztopbaş, Sandıklı Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şükrü Ülgüner, katıldılar.

Sandıklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Kaşdaş ile Sandıklı Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi aynı zamanda Müdür Yardımcısı Yunus Yılan tarafından verilen sunumda; projenin amacı, 56 Köy, 13 Mahallede Sandıklı tarihi el sanatları, yemek kültürü, düğün geleneği, giyim kuşam ve kıyafet kültürü, Sandıklı ağzı, Sandıklı türküleri, Sandıklı değerleri, örf, adet ve gelenekleri konularında oluşturulacak akademisyen ekibi ile alan araştırmalarının yapılacağı ifade edilerek, önümüzdeki aylarda projenin başlayacağının bilgisi verildi.

Editör: Haber Merkezi