Sandıklı Belediyesi’nden Kamuoyuna Açıklama

Sandıklı İlçesinde ikamet eden Yusuf Kıraç adlı vatandaşın köpekler tarafından ısırılması ve yapılan tetkikler neticesinde bu köpeklere kuduz teşhisi konulması üzerine Sandıklı İlçemizde Kuduz Karantinası başlamıştır. 
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 11/01/2017 tarih ve 325.01.E.-73511 sayılı Hayvan Hastalıkları İle Mücadele yazısı gereği her türlü hayvan alım ve satımı yasaklanmıştır. Aşılı dahi olsalar köpek ve kedilerin kuduz riski taşıyan bölgelere girmelerinin engellenmesi, uzaklaştırılması, sahipsiz köpeklerin aşılanmasına ve gerekli görülenlerin karantina altına alınmasına karar verilmiştir.
Haberin altındaki resimlerden de anlaşılacağı gibi Sandıklı Belediyesi personellerimiz ve İlçe Tarım Müdürlüğü Veterinerleri refakatinde aşılama çalışmaları devam etmektedir. Bu aşılama işlemleri sırasında bazı köpekler tarafından ısırılan Belediye Personelimizde aşılanmış gerekli tedbirler alınmıştır.
Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl iki yıldır, başıboş köpekleri toplatıp bunların profesyonel ekipler tarafından kuduz, parazit ve antibiyotik aşıları ile kısırlaştırılma çalışmaları yaptırılmasının ardından doğaya bırakılma işlemlerini yaptırmıştır. Bu işlemler gerek yerel gerekse ulusal basında yer bulmuş ve takdir toplamıştır. Yine geçen yıl başlatılan "İnsaf Et İsraf Etme" kampanyası hala devam etmekte olup, Sandıklı İlçemizin belli bölgelerine konular ekmek toplama kovaları ile vatandaşlarımızın verdiği ekmekler başıboş hayvanlara düzenli olarak dağıtılmaktadır. Ayrıca Başkan Mustafa Çöl Bakanlık destekli bölgenin en büyük hayvan barınağı projesini de hayata geçirmek için başvurularda bulunulmuş,  onaylanan proje en kısa zamanda bitirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.
Hal böyle iken bazı gruplar tarafından Sandıklı Belediyesine ve Belediye Başkanımız Mustafa Çöl'e "Algı Yönetme" uygulamaları ile "Katliam" "Toplanma" ve "Öldürülme" gibi kelimeler bir araya getirilerek kaynağı ve editörü belli olmayan haber yaptırılmakta. Sandıklıda olmayan bir fotoğraf karesinin altına "resim temsilidir" diyerek insanların hafızalarına sokmaya çalışmaktadırlar. Sandıklıda köpek katliamı, köpek itlafı yoktur, hiçbir zaman olmamıştır. Bu konu ile ilgili gerek Sandıklı Belediyesi gerekse bu haberlerde fotoğrafı kullanılarak zan altında bırakılmaya çalışılan Başkanımız Mustafa Çöl yasal haklarını kullanacaklardır.
Haberin ekinde daha önceki yıllarda yapılan aşılama ve kısırlaştırılma çalışmalarının fotoğrafları ile ulusal ve yerel basında çıkan haberlerin linklerini bulabilirsiniz. Bu fotoğrafların hiçbir tanesi temsili değil orijinaldir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

http://sandikli.bel.tr/sokak-kopekleri-icin-tedavi-ve-asilama-calismasi/
http://www.haberler.com/sandikli-da-sokak-kopekleri-asilaniyor-8305381-haberi/
http://www.hurriyet.com.tr/sandiklida-sokak-kopeklerine-bakim-37266021
http://sandikli.bel.tr/sandikli-belediyemizden-temizlik-kampanyalari/
 
 
Editör: Haber Merkezi