SANDIKLI BELEDİYE MECLİSİNDEN KINAMA

Sandıklı Belediye Meclisimiz 04/08/2016 tarihinde Sandıklı Belediye Başkanımız Sayın Mustafa ÇÖL Başkanlığında saat 17:00'de toplanmıştır. Gündemde görüşülmesi gereken konuların görüşülmesinden sonra Sandıklı Belediye Meclisimiz 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili ortak bir karar ile bir kınama metni yayınlamıştır.
Sandıklı Belediye Meclisinden yapılan açıklama; "15 Temmuz’da Fetö/PDY mensup asker görünümlü hainlerin yapmaya çalıştığı ancak bu Cumhuriyet’e, demokrasiye, parlamenter sisteme, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü hedef alan hain darbe girişimini kınıyoruz. Meclisimizin bombalanması bu hain girişimin doğrudan yurttaşlarımıza yönelik bir olay olduğunu, bütün bir ülkeyi ve devleti açıkça hedef alındığının açık kanıtıdır. Türk Halkı bir bütün olarak ülkesine, devletine ve demokrasiye sahip çıkmıştır.
Ülkemizin huzuru ve refahı, milletimizin birlik ve beraberliği ile demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin bütün kurum ve değerlerine yönelik bu hain saldırı tüm partilerimizin ve halkımızın ortak iradesiyle bertaraf edilmiştir. Bir kez daha Türkiye’de darbelerin zemininin kalmadığı, demokrasimizin halk tarafından hayatı pahasına savunulduğu ortaya çıkmıştır.
Belediye Meclisi olarak, hain darbe girişimini tekrar kınıyor, bugün olduğu gibi, gelecekte de her türlü darbe girişimine karşı milletin egemenliğinden yana tavır alıp mücadele edeceğimizi yüce milletimizin bilgisine sunuyoruz.
Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak yer alan hain darbe girişimi karşısında şehit olan vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, milletimizin başı sağ olsun diliyoruz.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi