Sandıklı Akharım’da, Şebeke Suyuna Atık Su Karıştı!
Sandıklı İlçesi Akharım Beldesi’nde, şebeke suyuna atık su karışması sonucu 110 kişi ishal ve kusma şikayetiyle sağlık merkezlerinde tedaviye alındı.
Akharım Beldesi'nde, bugün çok sayıda kişi ishal ve kusma şikayeti nedeniyle Sandıklı Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastalara müdahale eden sağlık ekipleri, vatandaşların içtikleri Sudan mikrop kaptığını belirledi. Serum bağlanan vatandaşlar tedaviye alındı. Sudan KAYNAKLI Hastaneye rahatsızlanan yakınların getiren Hürem Öztürk, beldede 2 gündür kusma ve ishal vakalarının görüldüğünü kaydetti. Şebeke suyuna dışarıdan su karıştığını belirten Hürem Öztürk, 'Devamlı kullandığımız şebeke suyu. Ancak su için sağlıksız raporu verildi. Sudan kaynaklı yüzün üzerinde insan hastaneye kaldırıldı” dedi.
HAYATİ TEHLİKE YOK
Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:
'Bugün akşam saatlerinde Akharım Beldesi'nde ishal vakaları nedeniyle pek çok vatandaşımız hastanemize müracaat etti. Şu anda vatandaşlarımızın her hangi bir hayati tehlikesi yok. Ama her ihtimale karşı gerek İlçe Sağlık Müdürlüğü gerekse Sandıklı Devlet Hastanesi'nde tedavi sürüyor. Tahliller yapılıyor. Tahlil ve araştırmalar neticesinde bu hastalıkların nerden ve nasıl ortaya çıktığı belli olacak. Şu anda hastanemize 90 kişi başvurdu. Her hangi bir hayati tehlike yok. Ayaktan tedavi ve serum takarak tedaviler yapılıyor.ö Kaymakam Arıcan, beldede sağlık ekiplerinin Sudan numune aldığını, vatandaşlara gerekli uyarıların yapıldığını söyledi.
Diğer yandan Akharım Beldesi'nde ise 20 kişi sağlık ocağında tedaviye alındı.
Editör: Haber Merkezi