Sandıklı Ak Parti İlçe Başkanı Saylık, çiftçilerin sorununu görüştü

Sandıklı AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık beraberinde il genel meclis üyeleri Mehmet Öztopbaş, Mevlüt Özaydın ve Mehmet Utsal son günlerde ilçe merkez ve köylerinde arpa üreticileri tarafından, arpalarda görünen kuruma sorunu yönündeki şikayetleri görüşmek üzere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret etti.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yetkililer ile görüşen  İlçe Başkanı Saylık ve beraberinde ki İl Genel Meclis Üyeleri arpa üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları aktardı.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü çıkışında konu ile ilgili bilgi veren AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık son günlerde arpa üreticileri tarafından arpada kuruma sorunu şikayetlerinin artması üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne konuyu taşıdıklarını belirtti.
Konu hakkında bilgiler edindiklerini belirten İlçe Başkanı Saylık, yetkililer tarafından sorunun görüldüğü bölgelerde incelemelerin başlatıldığının bildirildiğini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri tarafından kuruyan bölgelerdeki arpalardan numuneler alınarak Ankara Zirai Araştırma Enstitüsüne gönderildiğinin ifade edildiğini belirten İlçe Başkanı Saylık; “Son günlerde ilçemizde ve köylerinde arpalarda yaşanan sorunların artması üzerine konu hakkında bizde bilgiler almak için İlçe Tarım Müdürlüğümüzü ziyaret ederek konu hakkında bilgiler aldık. Arpalardan alınan numunelerin gerekli yerlere gönderildiği ve yapılan araştırmalar ile arpalardaki bu sorun için gelen sonuçlar doğrultusunda gerekli önlemler alınacak” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi