Şampiyonlar Bera Kolejini Tercih Etti

andıklı Bera Koleji Fen ve Anadolu Lisesinde kayıt coşkusu yaşanıyor. 2019 Lgs sonuçlarının açıklamasının ardından öğrenciler iyi bir lise eğitimi için okul arayışına girdiler.

Sandıklı Bera Koleji Fen ve Anadolu Lisesi bu bağlamda öğretmen kadrosu, eğitim kalitesi ve tecrübesiyle öğrencilerin tercihi oldu. Fen Lisesi bünyesinde açılan 9-A şubesi %1 ile %5 arası başarı yüzdesindeki öğrencileri kabul ederken 9-B şubesine de %5 ile %15 arası başarı yüzdesindeki öğrencilerin kaydı alındı. Bera Koleji'nde düzenlenen 9.sınıf tanışma ve okul tanıtım kahvaltısında açıklama yapan Kurum Müdürü Hasan Hüseyin BAYKAL " 2019- 2020 eğitim öğretim yılı kayıtlarında tüm sınıf seviyelerinde olduğu gibi 9.Sınıfta da çok yoğun ilgi görüyoruz. Artık Sandıklı'lı öğrenciler yüksek puanlar ile şehir dışını tercih etmeden Bera Koleji kalitesine güvenerek gelip tereddütsüz kayıt yaptırıyor.

Bu hem okulumuz hem de ilçemiz için sevindirici bir durum. Günü gelecek bu derecelik öğrenciler üniversite sınavlarında da en güzel yerleri kazanarak ilçemizin ismini en güzel şekilde duyuracaktır.Ne kadar özel bir kurum olsakta bizim başarımız ilçemizin ve ilimizin başarısıdır. Yüzdelik dilime göre Fen ve Anadolu Lisesi olarak alınan öğrencilerimiz başarısına göre okullar arası geçiş yapma imkanına sahiptirler. 8.Sınıf Lgs' de %45 fen lisesine, üniversite sınavlarında %60 yerleştirme başarısı ile güzel bir ivme yakaladık. 6.yılımıza girerken Anaokulundan liseye tüm kademelerimizde kayıtlarımızı yüzde 35 arttırarak yine farkımızı ortaya koyduk.Bu başarıda katkısı olan tüm idareci, öğretmen ve okul personelimiz teşekkür ediyor, okullar açılmadan önceki son haftada tüm öğrencilerimizi Bera'lı olmaya davet ediyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi