Saldırı anında yaşadıklarını anlattı

Kayseri'de 14 askerin şehit olduğu, bombalı araçlı saldırıda yaralanan piyade er 21 yaşındaki Kayahan Uluhan yaşadıklarını anlattı.

Kayseri'deki Hain Saldırıda Yararlanan Er: Geçici Görme Kaybı Yaşadım, System.String[]

Kayseri'de geçen yıl Aralık ayında  PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda yaralanan piyade er  Kayahan Uluhan, tedavisinin ardından  Afyonkarahisar'ın  Sandıklı İlçesi'ne bağlı Ürküt Köyü'ndeki baba ocağına geldi. Babası Bahattin Uluhan (47), annesi Fatma (43), ablası Hacer (22), kardeşleri Ercan (14) ve Gözdenur (13) ile hasret gideren  Kayahan Uluhan, saldırı anında yaşadıklarını anlattı.

"GEÇİCİ GÖRME KAYBI YAŞADIM"

Uluhan, "Hakkari'nin  Çukurca İlçesi'nden geleli bir hafta olmuştu. Çarşı iznine çıkıyorduk. Otobüsün sol arkasında oturmaktaydım. Patlama sonrası gözlerim geçici görme kaybı yaşadı. Araçtan kendim çıkamadım. Arkadaşların yardımı ile otobüsten çıkartılarak dışarıya yatırıldım. Daha sonra ambulansa aldılar. Hastaneye kadar her şey normaldi. Hastaneden sonrasını hatırlamıyorum. Önümde oturan 7 arkadaşım vardı. Arkamda  Hakkari  Çukurca'da beraber görev yaptığımız devrem vardı. Şehit oldular, mekanları cennet olsun. Aynı patlamada şehit olan Kamil Tunç'un hemşehrim olduğunu bilmiyordum. Patlamadan iki gün önce revirde görmüştüm. Konuşmuşluğumuz vardı. Mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın kardeşim" diye konuştu.'BU VATAN KOLAY KAZANILMADI'

Patlamayı televizyondan öğrendiğini aktaran baba 47 yaşındaki Bahattin Uluhan, "Patlamayı öğrenir öğrenmez şok oldum.  Kayseri'ye gittik. Gittiğimizde oğlumu bilemedim. Allah kimsenin başına vermesin, çok zor. 40 gün  Ankara GATA'da kaldık. Oğlumun eve dönmesinden mutluluk duydum. Bu vatan kolay kazanılmadı. Biz de bu vatanı asla teslim etmeyeceğiz. Bir oğlum daha var onu da göndermeye hazırım" dedi.

Kayahan Uluhan'ın baba ocağındaki evi önüne Türk bayrağı asılırken, ev geçmiş olsun ziyaretine gelenlerin akınına uğradı.

Editör: Haber Merkezi