Sağlıklı Kentler Birliği Sandıklı’da Toplandı

İlçemiz,Sandıklı Belediyemizinde üyesi olduğu “Sağlıklı Kentler Birliği” tarafından25-27 Ekim tarihleri arasında,Sandıklı Thermal Park Otel’de düzenlenen“2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” Konferansına üç gün boyunca ev sahipliği yaptı.

Konferans, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın başkanlığı tarafından açılarak selamlama konuşmaları ile başladı. İlk olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Çevre Sağlığı ve Konferans düzenlene kurulu Başkanı Prof. Dr. E. Didem Avcı Kiraz hanımefendi, Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İlçe Kaymakamımız Eflatun Can Tortop tarafından yapılan konuşmalar ile başlayan konferans, Sağlıklı Kentler Birliği’nin 32. Olağan Meclis Toplantısı ile devam etti.

Ardından “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” kampanyasına katılan üye belediyelere sertifikaları takdim edildi. Öğleden sonra ise toplamda üç oturum yapılarak Doçent, Profesör, Doktor ve Akademisyenler eşliğinde “2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” hakkında değerli sunumlar gerçekleştirildi.

Akşam yemeğinin akabinde Sandıklı Yarenlerimiz misafirlerimize unutulmaz yaren gecelerinden bir kesit sunarken; ilçemize ait yöresel halk oyunlarımızı, türkülerimizi, orta oyunlarımızı, manilerimizi, örf, adet ve geleneklerimizi tanıtma fırsatı buldular. Misafirlerimiz bu unutulmaz gece için Sandıklı Yarenlerine ayrı ayrı teşekkür ederek ilk fırsatta Sandıklımızda Sandıklı Kültür Evinde bu geceyi tam manasıyla yaşamak istediklerini belirttiler.

Konferansta son gün Sandıklı Akdağ Tabiat Parkı gezisi ile başladı. Akdağımızın temiz ve bol oksijen deposu havası ve göl manzarası eşliğinde çay ve bükme ikramı yapılan misafirlerimiz, bol bol fotoğraf çektirerek bu güzelliği doyasıya yaşadılar. Bungalov evlerini gezerek içeriği hakkında yetkililerden bilgi alan birlik üyelerimize daha sonra Sandıklı ilçemizde bir şehir turu yaptırıldı.

Şehir turu kapsamında; 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Bedesten, Oyuncak Müzemiz, Tarihi Konaklar gibi değerlerimiz misafirlerimize gezdirilerek tarihsel yerleri hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Günün sonunda Sandıklı Park Otel’den uğurlanan misafirlerimiz; Sandıklı ilçemizin sıcak kanlı, güler yüzlü, misafirperver vatandaşlarımızdan oluştuğunu, Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl’ün samimi, ve içten ev sahipliğini hiçbir zaman unutmayacaklarını, bu vesileyle kendilerine destek ile yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız başta olmak üzere, herkese teşekkür ettiklerinin altını çizerek, güzel temenniler eşliğinde ilçemizden ayrıldılar.

Editör: Haber Merkezi