Öğretmen Motivasyon Seminerlerinin Sekizincisi Yapıldı

Sandıklı 75.Yıl İlkokulu ve Işıklar Balı Sultan İlkokulu tarafından organize edilen öğretmen motivasyon seminerleri yoğun katılımla devam ediyor. 75. Yıl İlkokulu Müdürü Mehmet YILMAZ ve Işıklar Balı Sultan İlkokulu Müdürü Abdullah BAYDUR önderliğinde yapılan seminerlerin sekizinci oturumunda Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytaç AÇIKALIN​ yer aldı. Sunuculuğunu Mehmet YILMAZ’ın yaptığı “Avuçlarımızdaki Gelecek: Çocuklarımız” konulu seminer 23 Mart 2021 Salı günü saat 20:00’de Zoom platformu üzerinden gerçekleşti.

Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir BOZKURT, Şube Müdürleri Enver AKÇINAR ve Mehmet GÖNEN'in de katıldığı seminerde Prof. Dr. Aytaç AÇIKALIN, sözlerine Yunus Emre'den dizeler okuyarak başladı.

"Çocuklarımız çok hızlı, onları yavaşlatmak için zorlamayın lütfen. Zaten hızlarını kesmekte başarılı olamayacağız" diyen Açıkalın, çocukların seviyelerine çıkmamız gerektiğini, bunun kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade etti.

Açıkalın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çok önemli bir sözünü aktardı: Çocukları yarına hazırlamayın, onları bugüne uyandırın.

Seminerde güzel Türkçemizi kullanmanın önemine dikkat çekerek, bu konuda azami hassasiyet göstermemiz gerektiğini anlatan Açıkalın, yabancı kelime kullanmanın önüne geçmenin yegane şartının özüne, kültürüne sahip çıkmaktan geçtiğini ifade etti. Kültürümüz üzerine oynanan oyunlara karşı dikkatli olmak zorundayız, dedi.

Seminere katılan Sandıklı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir BOZKURT, Aytaç Hocanın dilimiz üzerine söylediği sözlerin çok anlamlı olduğunu bu konuda farkındalığımızı artırmamız gerektiğini ifade ederek katılımından dolayı Hocaya teşekkürlerini iletti.

75. Yıl İlkokulu Müdürü Mehmet YILMAZ ve Işıklar Balı Sultan İlkokulu Müdürü Abdullah BAYDUR, iki okulun öğretmenleri ile buluşup bilgilerini paylaşmasından dolayı Prof. Dr. Aytaç AÇIKALIN'a teşekkür ettiler.

--

Editör: Haber Merkezi