Öğretmen Motivasyon Seminerlerinin Altıncısı Yapıldı

Sandıklı 75.Yıl İlkokulu tarafından organize edilen öğretmen motivasyon seminerleri Işıklar Balı Sultan İlkokulu öğretmenlerinin de katılımıyla devam ediyor. 75. Yıl İlkokulu Müdürü Mehmet YILMAZ ve Işıklar Balı Sultan İlkokulu Müdürü Abdullah BAYDUR önderliğinde yapılan seminerlerin bu oturumunda Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ferdi BİŞKİN yer aldı. Moderatörlüğünü Mehmet YILMAZ’ın yaptığı “Okuma Yolculuğu” temalı seminer 20 Ocak 2021 Çarşamba günü saat 20:00’de Zoom platformu üzerinden gerçekleştirildi.

Dr. Ferdi BİŞKİN, "Okumak ne işe yarar?" sorusuna cevap vererek "İnsanları alçak gönüllü yapar" diye söze başladı. İnsanlar kitap okumaya başlayınca bazı şeyleri değiştirmeye başlayacağını, karşılaştığımız her şeyin bizim beynimizi değiştirdiğini, beyni değişen insanın ise kendini değiştireceğini ifade etti. Dünyayı değiştirmek istiyorsak ilk olarak kendimizi değiştirmemiz gerektiğini vurguladı. Okudukça merak etmeyi, merak ettikçe okumaya başlayacağını ve asıl okumaktaki amacın anlamak olduğunu okumanın bir amaç olarak kullanılmamasını gerektiğini, sadece bilgiye ulaşmada araç olabileceğini ifade etti. Son olarak Dr. Ferdi BİŞKİN kimin daha cahil olduğunu akıl değil, sergilediği hoşgörü, terbiye ve insanlık belirler diyerek sözlerini sonlandırdı.

75. Yıl İlkokulu Müdürü Mehmet YILMAZ ve Işıklar Balı Sultan İlkokulu Müdürü Abdullah BAYDUR, iki okulun öğretmenleri ile buluşup bilgilerini paylaşmasından dolayı Dr. Ferdi BİŞKİN'e teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi