MUSTAFA ÇÖL, İCAZET Mİ BEKLİYOR?
Sandıklı Belediye Başkanlığına Ak Parti’den, aday adayı olacağı yoğun şekilde konuşulan eğitimci Mustafa Çöl’ün etkin bir siyasiden icazet beklediği iddia edildi.
Geçen yıl Sandıklı Ak Parti İlçe Başkanlığına aday olan ancak Ahmet Özeskiye karşı seçimi kaybeden, daha sonra Ahmet Özeski’nin yönetimine girip istifa eden ve tekrar Özeskiye karşı tavır takınan Mustafa Çöl’ün belediye başkanlığına aday adayı olacağına kesin gözle bakıldığı söyleniyor.
Mustafa Çöl’ün dayısı olan Sandıklı eski Belediye Başkanı Mustafa Baştuğ’un da, DP veya SP den aday olacağı MHP’nin oylarını bölerek yeğeni Mustafa Çöl’e yardımcı olma çabasında olduğu iddia ediliyor.
Edinilen izlenimlere göre; Mustafa Baştuğ’un seçilebilme şansı yok denecek kadar az olmasına rağmen neden böyle bir yola başvurduğu merak ediliyor.
Kamuoyunda “Acaba, ileride belediyeyi Mustafa Baştuğ’mu idare edecek?” düşüncesinin ağır bastığı ifade ediliyor.
Mustafa Çöl’ün aday adaylığını açıklayamamasında, iki neden olduğu ileri sürülüyor:
-Dayısı Mustafa Baştuğ’un herhangi bir partiden adaylığını açıklaması..
 -Ankara’da bulunan Sandıklı siyasetinde etkin bir isimden icazet beklemesi…
Öte yandan:
Alınan duyumlara göre, Ankara’da ki siyasinin “Ben kimseye aday ol veya aday olma demem.. İlçe teşkilatı, il teşkilatı, genel merkez varken bu konu beni aşar.. Kimse beni alet etmesin..” dediği öğrenildi.
Ayrıca Mustafa Çöl’ün, aday adayı olabilmek için ilçe başkanı Cemil Akbaş’la yakınlaşmaya çalıştığı, bunun içinde bir ilçe başkan yardımcısının dükkanını sık sık ziyaret etmeye başladığı iddia edildi. 
 
Editör: Haber Merkezi