Müftü Çalışkan’dan Başkan Çöl’e Kutlu Doğum ziyareti

Sandıklı İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, Belediye Başkanı Mustafa Çöl'e "Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Sandıklı İlçe Müftülüğünde görevli personeller ile Başkan Mustafa Çöl'ün Kutlu Doğum Haftalarını tebrik eden Davut Çalışkan, içinde bulundukları haftanın manevi atmosferinin Sandıklı ilçemiz başta olmak üzere tüm Türkiye'de olumlu etkilerini göreceklerini temenni ettiklerini belirtti.

Bilindiği üzere her yıl Nisan ayının 14-20 tarihleri arasında peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olarak Kutlu Doğum Haftası adı altında kutlanıyor. Bu yıl da yine aynı tarihler içerisinde ülke genelinde aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışında bulunan teşkilatlarında da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Bu kapsamda ilk ziyareti Başkan Mustafa Çöl'e yapmak istediklerinin altını çizen Davut Çalışkan; "Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle camilerde, kuran kurslarında, hafta boyunca etkinlikler gereği gibi yapılacak tüm etkinliklerde vatandaşa Kutlu Doğum teması anlatılacak. Biliyorsunuz ülkemizi etkileyen malum yapının din üzerinden vatandaşlarımızda açtığı yaranın tamiri ve yanlış bilgileri düzeltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sabah namazı buluşmaları organizasyonumuzda sabah namazında gençlerimiz ve çocuklarımız ile camide buluşuyor, bu manevi havadan olabildiğince yararlanmalarını istiyoruz. Bu bağlamda bizlere desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mustafa Çöl'e teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Başkan Mustafa Çöl yapmış olduğu açıklamada; "Peygamber Efendimiz (SAV)’in dünyaya gelişini kutladığımız Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Müftülüğümüzün yaptığı çalışmaları tebrik ediyorum. Milletimizi millet yapan ve milletimizin her ferdini bir araya getiren en büyük sevgi, Peygamber sevgisi, Peygamber sevdasıdır. Kutlu Doğum Haftasını, bu sevgiyi bilgiye ve bilince dönüştüren bir hafta olarak idrak ediyoruz. Milletçe birbirimize karşı hoşgörülü davranarak birlik ve beraberliğimizi perçinlemesini temenni ediyorum. İlçe Müftümüz Davut Çalışkan'a ve beraberindeki heyete bu nazik ziyaretleri için teşekkürlerimi sunuyorum."dedi.

Editör: Haber Merkezi