Minikler İçin Veli Seminer Yapıldı

Sandıklı 75.Yıl İlkokulu tarafından organize edilen veli seminerine Işıklar Balı Sultan İlkokulu velileri de katıldı. Sandıklı 75. Yıl İlkokulu Müdürü Mehmet YILMAZ ve Işıklar Balı Sultan İlkokulu Müdürü Abdullah BAYDUR önderliğinde yapılan ilk veli seminerinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mine GÖL yer aldı.

Moderatörlüğünü Mehmet YILMAZ’ın yaptığı “Pandemide Evde Çocuklarla Ne Yapmalıyız" konulu seminer 15 Ocak 2021 Cuma günü saat 20:00’de Zoom platformu üzerinden gerçekleşti.

Ana sınıfı ve 1. Sınıf velilerine özel olarak düzenlenen bu seminerde Mine GÖL; pandemide evde çocukların çok farklı bir düzene geçtiğini, birçok alışkanlığın değiştiğini, evlerde her odanın adeta ayrı bir sınıf olduğunu, öğretmenlerin okulda bulunduğu durumdan daha fazla gayret göstererek bu durumu yürütmeye çalıştığını, öğretmenlerin bazı sorumluluk alanlarının bir ölçüde veliye geçtiğini, velilerin çocuklarının eğitim sürecini ilk defa bu kadar yakından izleme fırsatı yakaladığını ve bu konuda çok zorlandıklarını, çocukların teknolojik aletlerle geçirdiği zamanın arttığını ifade etti. Bu durumun sadece ülkemize has değil, tüm dünyada farklı bir duruma yol açtığını ifade etti.

Seminerin ilerleyen kısımlarında okumayı yeni öğrenen 1. sınıf öğrencilerinin soruları ve katılımları ile renkli anlar yaşandı. Heyecanları son derece yüksek olan bazı öğrencilerin kısa parçalar okuması ve şiirler söylemesi izleyenleri mutlu etti.

Sandıklı 75. Yıl İlkokulu Müdürü Mehmet YILMAZ ve Işıklar Balı Sultan İlkokulu Müdürü Abdullah BAYDUR, Mine GÖL'ün iki okulun velileri ile buluşup bilgilerini paylaşmasından duyduğu mutluluk ve kıvancı dile getirerek kendisine teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi